Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Finále soutěže žáků SOŠ a SOU oboru instalatér

Ve dnech 20. a 21. listopadu t.r. proběhlo v Kongresovém centru Praha v rámci výstavy Schola pragensis celorepublikové finále soutěže žáků SOŠ a SOU oboru instalatér.

Bylo to poprvé, kdy se finále soutěže neodehrávalo v rámci veletrhu oborově příbuzného, ale veletrhu, který měl ukázat žákům vycházejícím ze základních škol orientaci při výběru studia či řemesla. Zkušenost, kterou organizátoři soutěže získali s umístěním finále při výstavě Schola pragensis ukázala, že se záměr, tj. předvést široké veřejnosti, ale hlavně vycházejícím žákům řemeslo, jednoznačně podařil. Návštěvníci obdivovali zručnost soutěžících při montáži zřizovacích předmětů či napojování přívodu vody nebo připojení radiátoru na pracovní panely. Hodnotila se pracovní zručnost, dodržování pracovních postupů i bezpečnost práce. Magistrát hl.m.Prahy, který výstavu Schola pragensis pořádal, tak pomohl přiblížit a ukázat zajímavosti řemesla.

Na 1. místě se umístili soutěžící z České zemědělské akademie Humpolec, na 2. místě soutěžící ze SOU a SOŠ Trutnov, 3. místo obsadili soutěžící SOU plynárenského Pardubice, 4. místo patřilo soutěžícím SOU a SOŠ Vyškov, na 5. místě se umístili soutěžící ze SŠ lodní dopravy a technických řemesel Děčín a 6. místo obsadili soutěžící z Centra odborné přípravy technické Kroměříž.

Cech instalatérů České republiky děkuje učitelům a žákům za vzornou reprezentaci.

 
 
Reklama