Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

U hlavice pro veřejné sprchy není design na prvním místě

Více se hodnotí vandaluvzdornost, omezené zanášení vodním kamenem, malá tvorba aerosolu jako součást opatření proti Legionele nebo nízký stupeň chladnutí vody po opuštění sprchové hlavice.

Výše uvedené funkce naleznete u systémů firem RADA a ILISIN na následujících místech našich stránek: Během posledních 25-ti let prošla oblast hygieny ve veřejných sociálních zařízeních dramatickou změnou. Hygiena rukou byla velmi rychle doplněna o automatické splachování pisoárů nebo WC, stále více se prosazovalo bezdotykové ovládání výtoku pro umyvadla a ve sprchách. V počátcích se jednalo o konstrukčně jednoduchá zařízení s omezeným rozsahem možností nastavení a prakticky jedinou funkcí.

V současné době je nabídka mnoha výrobců zásadně odlišná. Jednotlivé produkty jsou stále více propojovány a vřazovány do uceleného systému. Výrazně se rozšířily možnosti volby provozních parametrů, nově přibylo bezdotykové nastavování teploty, hygienický proplach, termální desinfekce nebo ovládání světla a ventilátoru. V poslední době se rovněž stále více mluví o napojení na lokální TZB systém nebo o vzdálené kontrole stavu a funkce přes webserver. Čerstvou novinkou je zde mikroplatební terminál jako náhrada za mincovní automat.




Vlevo: ILISIN nastavitelná sprchová hlavice - systém eliminující tvorbu vodních par (prevence proti Legionele) a zabraňující úsadám vodního kamene, redukce tepelných ztrát o min. 50 %, úspora min. 2/3 provozních nákladů, vysoký stupeň vandaluvzdornosti, dodavatel certifikován dle normy ISO 9001.
Vpravo: RADA SENSE sestava infrabaterie a hlavice sprchová, mimo jiné monitoring provozních stavů, nastavení systému a archivace dat pomocí PDA, automatické řízení termální dezinfekce, periodický hygienický proplach, integrovány zpětné a uzavírací ventily na přívodech teplé a studené vody.
 
 
Reklama