Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový moderní způsob instalace rozvodů pitné vody

Průtočné nástěnky a kolenové T-kusy materiálu RAUTITAN RX jsou již dnes připraveny na nejvyšší nároky provozování rozvodů pitné vody.

V době rostoucího uvědomění o svém zdraví objevuje stále větší část obyvatel význam hygienicky nezávadné pitné vody pro vlastní tělesnou a duševní pohodu. K tomu se již v dnešní době opět zpřísňují legislativní požadavky na úpravu pitné vody a její rozvody.

Na to aby kvalita vody, která je dodávána z veřejné vodovodní sítě, zůstala stejná od domovní přípojky až k poslednímu odběrnému místu, má rozhodující vliv zvolený vodoinstalační systém, jeho správné navržení a odborná instalace. Kolenový T-kus (Venturiho dělič průtoku) a průtočná nástěnka RAUTITAN RX díky kterým je možno vytvářet systém rozvodů vody v okruzích, mohou být rozhodujícími díly skládačky ke splnění všech výše uvedených požadavků.

Moderní architektura a rostoucí nároky na komfort vedou k tomu, že se počet odběrných míst na instalaci pitné vody stále zvyšuje. To však nevyhnutelně vede k tomu, že jednotlivá odběrná místa jsou méně využívána. Důsledkem toho jsou části instalačního vedení se stojatou vodu, které představují hygienické riziko. Pitná voda má jako většina potravin omezenou trvanlivost.

Proto platí heslo: Voda musí téct!

Nejjednodušší řešení, jak zabránit stojaté vodě, představují systémy s okruhovým propojením. Takovýto systém má za úkol, aby se při odběru vody v jednom z odběrných míst dala do pohybu voda i v méně využívaných místech. Hydraulika takového rozvodu je vynikající, protože pitná voda může téct k odběrnému místu vždy dvěma cestami. V ideálním případě lze celý okruh dimenzovat „o jedno číslo menší“ než je tomu u jiných způsobů instalace s T-kusy, rozdělovači nebo v řadě.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 
Reklama