Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Více flexibility pro vanové soupravy Rotaplex a Multiplex od firmy Viega

Společnost Viega zdokonalila soupravy odtoků a přepadů pro koupelnové vany série „Multiplex“ a „Rotaplex“. Nová funkční jednotka nyní umožňuje kombinaci se všemi známými vybavovacími sadami od tohoto výrobce.

Tím je zajištěna maximální flexibilita pro instalatéry a investory, neboť výběr rozety lze realizovat až po dostavbě nebo rekonstrukci koupelny. Dalším plusem je výrazné snížení konstrukční výšky přepadu.

Vybavovací sady, počínaje od „Visign M1/MT1“ až po „Visign M5/MT5“, pro vanové odtoky a přepady „Multiplex“ a „Rotaplex“ od firmy Viega byly vyznamenané mnoha cenami za design. K nim patří jak cena „Red Dot Design Award“, tak i nominace na cenu Německa za design „Designpreis Deutschland“ nebo vyznamenání „Design Plus“. Designová řada „Visign M5/MT5“ však byla dosud pro instalaci k dispozici pouze jako kompletní souprava. Odborný řemeslník nebo investor tak musel o designu rozety rozhodnout ještě před konečnou instalací.

Díky nově vyvinuté funkční jednotce „Multiplex” je však nyní možné ponechat toto rozhodnutí až do fáze definitivní dostavby koupelny. Během hrubé instalace může instalatér namontovat vanu včetně všech přípojek a funkční jednotky. Teprve poté může investor v rámci konečné instalace stanovit, jaká vybavovací sada „Visign“ se nejlépe hodí do nové koupelny – kompatibilní s funkční jednotkou je na každý pád vždy.

Bezpečná montáž
Viega zoptimalizovala funkční jednotku „Multiplex“ i v dalších směrech. Tělo přepadu má pouhých 33 mm. Funkční jednotku je tedy možné použít dokonce i u van s obzvlášť úzkou hranou. Další optimalizace se týká flexibilní přepadové trubky, která se lehce přizpůsobí obrysům vany, a dále se zvýšila ochrana bovdenových lanek proti zlomu.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama