Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PVC-C TEMPER FIP100 - Univerzální systém pro různé typy rozvodů

PVC-C Temper FIP®100 se stále více prosazuje i pro sanitární rozvody studené pitné a teplé vody. Systém je vyvinut primárně pro průmyslové aplikace, ale má řadu předností, které ocení i instalatéři.

Univerzální instalační systém PVC-C Temper FIP®100 v tlakové řadě PN 16 je vhodný pro sanitární rozvody studené pitné a teplé vody, ale zejména pro nejrůznější aplikace rozvodů médií v oblasti technologie čištění a úpravy vody, lékařství, lázeňství, potravinářském a nápojářském průmyslu.

Instalační systém Temper FIP®100 vyhovuje požadavkům vyhlášky č.409/2005 Sb., pro přímý styk s pitnou vodou a splnil požadavky na zdravotní bezpečnost prokázanou Zdravotním ústavem se sídlem v Ústí nad Labem. Kompletní a ucelený instalační systém Temper FIP100 vyhovuje také požadavkům pro účinnou prevenci proti tvorbě a množení buněk bakterií. Studie potvrzují, že žádný materiál není schopen zabránit vzniku biofilmu na vnitřní stěně vodovodního potrubí. Současně však tyto studie prokázaly, že právě materiál PVC-C z něhož je vyroben i systém Temper FIP100 je jedním z materiálů, na němž se biofilm tvoří i roste v nejnižší míře. Množení a růstu kolonií bakterií se lze účinně bránit krátkodobým zvýšením teploty vody nad hranici 72°C nebo při využití přesného dávkování chlordioxidu.

Hlavní výhody trubního systému Temper FIP®100:
  • kompletní řada trubek a tvarovek v d16 – d160
  • ucelená řada kulových kohoutů v d16 – d110 ( DN15 – DN100)
  • možnost využití uzavíracích klapek v d50 – d 160 (DN40 – DN150)
  • široký teplotní rozsah do 100°C
  • snadné, spolehlivé a rychlé spojování lepením tzv. svařováním za studena
  • dlouhá životnost
  • vysoká chemická odolnost

Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama