Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obchodní spojení RONN a MEA v České Republice

Ke dni 1.2.2014 došlo ke sloučení obchodních firem MEA česká Republika s.r.o. a RONN Drain Complet s.r.o. Nově vzniklý subjekt RONN Water Management s.r.o. přebírá veškeré aktivity obou společností.

Začlenění do celé skupiny MEA AG respektive MEA Water management GmbH probíhá již průběžně od června 2013, kdy došlo firmou MEA k akvizici firmy RONN Drain Complet s.r.o. Cílem celé transakce bylo posílení pozice skupiny MEA na Českém a Slovenském trhu se stavebním materiálem se zaměřením realizovat projekty od zachytávání dešťových vod po předčištění a vrácené zpět přirozenou cestou do přírody. Stejně jako vytvoření základny pro další rozšiřování obchodních aktivit do východní a jihovýchodní Evropy. Dokončení celého cyklu spojení bude v roce 2015 změna názvu obchodní společnosti RONN Water Management s.r.o. na MEA Water Management s.r.o. a tím její plnohodnotné začlenění do skupiny MEA.

MEA AG

Mateřská firma MEA byla založena již v roce 1886 v Aichachu (Bavorsko) a je 100% rodinnou firmou. Od roku 1999 je řízena profesionálním managementem. Celkově skupina generuje obrat ve výši cca. 115 000 000 EUR a zaměstnává 700 lidí ve 12 zemích. Výrobní závody má v Německu, Francii, České Republice, Holandsku, Rumunsku a Číně. Obchodní zastoupení v mnoha zemích Evropy.
Organizace MEA je rozdělena na 4 základní divize: Odvodňovací systémy, Stavební systémy, Ocelové aplikace a Kompozitní řešení. V odvodňovacích systémech je celosvětově č.2 na trhu s liniovým odvodněním. Divize Odvodňovacích systémů je sdružena pod společnost MEA Water Management, která poskytuje rozmanitá řešení pro odvodnění veškerých druhů ploch. Odvodňovací liniové systémy jsou dodávány z moderních závodů ve Francii a České Republice.

Výrobní závod v Plzni

Od poloviny dubna 2014 dochází ke zprovoznění nové výrobní linky na žlaby z polymerického betonu v plzeňském závodě. Linka je vybavena moderní technologií míchání a plnění s kapacitou více než 30 tun polymerbetonových žlabů denně. Investice do technologie převýšila 60 mil Kč a rozšíření výroby přineslo na Plzeňsko 30-40 pracovních míst.
Výrobní závod v Plzni byl založen již v roce 1994 s hlavní výrobou ocelových mřížkových roštů. V roce 1996 byl zahájen provoz tehdy nejmodernější žárové zinkovny a od té doby probíhá plynulý rozvoj a investice do automatizace výroby. V současné době zaměstnává okolo 400 pracovníků. Nové rozšíření výrobního sortimentu o polymerbetonové žlaby je další milník v rozvoji celého závodu.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama