Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka: kompaktní kontejnerová čistírna odpadních vod STM® kapacity 50-250EO

Moderní řešení čištění odpadních vod pro části obcí, měst, developerských projektů apod. - kompaktní kontejnerová čistírna odpadních vod STM® kapacity 50-250EO

Představujeme Vám kontejnerovou čistírnu odpadních vod STM® vhodnou zejména pro odkanalizování částí obcí, měst ale i rekreačních objektů či developerských projektů.

Řešení STM® nabízí velmi kompaktní rozměry umožňující malé zastavěné plochy a tím nízké investiční náklady, cca. 3.000,- Kč/1EO. Vysoký čistící výkon a nízká spotřeba elektrické energie (od 11kWh/1EO) je ověřena na několika tisících realizací po celém světě nebo intenzivních chovech ryb.

Výhody kontejnerové čistírny STM® pro 50-250EO - vzhledem k použití kombinovaného STM systému aktivovaného kalu ve vznosu a přisedlého kalu na pevném nosiči biomasy (buňkovém kole) se čistírna vyznačuje vysokou provozní spolehlivostí (stabilitou biologického procesu) a energetickou úsporností.

Princip čištění kontejnerové čistírny STM® pro 50-250EO - čištění odpadní vody čistírnou STM probíhá kombinovaným biologickým procesem aktivovaným kalem přisedlým na plochách biodisku a kalem ve vznosu. Aktivní látkou v čistícím procesu je aktivovaný kal, je to směs mikroorganismů, které ke svému životu a rozvoji potřebují látky, které jsou obsaženy v odpadní vodě a vzdušný kyslík. V čistícím procesu dochází také k odstraňování amoniakálního znečištění (oxidací vznikají dusičnany - nitridy a nitráty, procesy nitrifikační), dále k odstraňování dusičnanového znečištění (procesy denitrifikační). V čistícím procesu nejsou a nesmí být užity žádné přídavné chemikálie. Oddělování aktivovaného kalu od vyčištěné vody probíhá ve zvláštní sekci - dosazováku. Vyčištěná voda odtéká přepadem a aktivovaný kal je vracen štěrbinou pod biodisk. Mikroorganismy v čistírně STM žijí ve vznosu a po zapracování rovněž tzv. přisedlé na pevném nosiči biomasy – biorotoru – buňkovém kole.


Kontejnerová čistírna odpadních vod
Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 
Reklama