Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace monoblokových čerpadel

Čerpadla jsou vyrobena z litiny, bronzu a tvárné litiny. Díky této materiálové rozmanitosti a velkému množství variant těsnění se pro novou konstrukční řadu otevírá spektrum aplikací.

V dubnu 2014 uvede společnost KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal, Německo, na trh nejnovější provedení svého již po desetiletí úspěšného čerpadla Etabloc. Nová verze zahrnuje 43 konstrukčních velikostí, které budou poháněny dvou nebo čtyřpólovými elektromotory. Nová konstrukční řada dovoluje ještě lepší přizpůsobení velikosti agregátu. K nejúspornějšímu pracovnímu bodu. Svojí účinnou hydraulikou splňují čerpadla Etabloc směrnici ErP, respektive její prováděcí nařízení 547/2012/EU, které vstoupí v platnost v roce 2015.

Výtlačná hrdla standardně disponují rozšířenou možností variant připojení pro instalaci manometrů, což umožňuje provádění různých měření ve stejnou dobu. Příruby sacího a výtlačného hrdla se dodávají buď podle normy EN 1092, nebo podle rozměrů ASME a to pro všechna materiálová provedení.

Různá poloha hrdel umožňuje variabilitu umístění a instalace. Zapouzdřená těsnění zajišťují i při silně se měnících provozních podmínkách těsnost mezi tělesem čerpadla a víkem tělesa.

Zvětšený prostor mechanické ucpávky zajišťuje lepší odvzdušnění této oblasti. Standardně se používají samostatné nebo dvojité mechanické ucpávky podle EN 12756. Pro zvláštní aplikace se dodávají i zvláštní provedení, jako např. mechanické ucpávky v tandemovém uspořádání nebo v provedení back-to-back.

Více o nové generaci monoblokových čerpadel


Nejmladší generace konstrukční řady Etabloc splňuje požadavky EU dle prováděcího nařízení 547/2012/EU pro vodní čerpadla, které vstoupí v platnost v roce 2015.

 
 
Reklama