Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pár detailů z DIN 1989 k provozním vodám a jejich použití

Při tvorbě ČSN s tématikou srážkových a šedých vod proběhla debata o několika detailech a tak může být zajímavé podívat se, jak je tato tématika řešena v např. v Německu.

článek asio Pár detailů z DIN 1989 k provozním vodám a jejich použití

Při tvorbě ČSN s tématikou srážkových a šedých vod proběhla debata o několika detailech a tak může být zajímavé podívat se, jak je tato tématika řešena v např. v Německu – kde již existuje norma DIN 1989 a tuto problematiku řeší – jedná se např. o doplňování pitné vody, vypouštění přebytečné srážkové vody, problematiku zpětného vzdutí, atd.

V příspěvku jsem se snažil najít v DIN 1989 odpovědi, nebo náměty k další debatě o naší ČSN, neboť zejména při jednání s provozovateli vodovodů a kanalizací dochází občas ke kontraverzním situacím, které mohou zapříčinit obě strany. Obvykle jsou dány neznalostí technických možností, amatérským přístupem, nepochopením nebo neochotou se přizpůsobit. Je logické, že protože dochází k zásahu do odběratelsko-dodavatelských vztahů, tak svou úlohu hrají i zájmy ekonomické. No, a pokud má celý proces co nejméně konfliktní, tak by technické řešení, vedle uspokojení potřeb uživatele, mělo umožnit i férové vyrovnání se s dodavatelem jak pitné, tak i odpadní vody.

Pokračování článku Pár detailů z DIN 1989 k provozním vodám a jejich použití
 
 
Reklama