Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čeká nás sucho? Řešením je čistička odpadních vod STMH - zdroj až 600l/den kvalitní zálivkové vody

Pokud nebude jaro mimořádně deštivé, hrozí v tomto roce sucho. Řešením je pak čistička odpadních vod STMH a možnost získat až 150l/den/osobu kvalitní zálivkové vody.

„Pokud nebude jaro mimořádně deštivé, hrozí v tomto roce sucho. Sněhu je 40krát méně než loni, což se může negativně projevit na zásobách podzemních vod a vodnosti toků“ řekl hydrolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Jan Daňhelka.

Čistička odpadních vod STMH5/8/10 využívá jako jediná v České republice moderní bezúdržbový třístupňový systém čištění a tím je pro provozovatele ideálním zdrojem kvalitní zálivkové vody.

Čistička odpadních vod (ČOV) žije svým vlastním životem. Vždy k životu potřebuje dvě složky, kyslík a vyvážený přísun látek obsažených v odpadní vodě, jako „krmivo“ pro čistící mikroorganismy, a také absenci toxických látek a dobře sedimentující aktivovaný kal.
  • Prvním stupněm čištění je vždy využití předřazené usazovací jímky (vyrovnávací stupeň).
  • Druhým stupněm čištění je čištění aerobními mikroorganismy ve vznosu (suspenzi) jako u většiny běžných jednostupňových čistíren avšak s tím rozdílem, že aktivovaný kal lépe sedimentuje (snáze se odděluje od vyčištěné vody).
  • Třetím stupněm čištění je čištění aerobními mikroorganismy přisedlými na pevném nosiči biomasy (buňkovém kole – biokontaktoru), obdobně jako na zemním filtru avšak s výhodou, že těleso nosiče se nezanáší - nekolmatuje. Třetí stupeň tak výhodně zajišťuje to, co je na čistírně vždy nejcennější, dobře sedimentující aktivovaný kal.
Takto přečištěná voda je vhodná pro zálivky okrasných zahrad, doplňování okrasných rybníků apod. Informujte se i vy na možnosti získat kvalitní zálivku i v době sucha a tím výrazně ušetřit náklady spojené se spotřebou vody.

Čistička odpadních vod STMH5/8/10 je ideálním zdrojem kvalitní zálivkové vody


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 
Reklama