Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vysoce odolná trubka z PP-RCT s kyslíkovou barierou

Jedná se o třívrstvou trubku z polypropylenu nové generace, která je vybavena hliníkovou fólií. Její životnost dosahuje minimálně 50 let.

Společnost Wavin Ekoplastik, největší český výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů, představila vysoce odolnou trubku s kyslíkovou bariérou STABI PLUS.

Potrubí STABI PLUS je k dispozici v dimenzích 16 - 110 mm a je určeno pro vnitřní instalace tlakových rozvodů pitné vody, teplé vody a nízkoteplotního ústředního a podlahového vytápění.

K vyztužení používá hliníkovou fólii, která zajišťuje potřebnou kyslíkovou bariéru. Ta zabraňuje pronikání kyslíku do topné vody, čímž se zvyšuje provozní bezpečnost. U nejpoužívanějších průměrů 20 - 63 mm jde o neperforovanou folii, díky níž je možné zajistit absolutní kyslíkovou bariéru, u průměrů 75 mm až 110 mm se používá perforovaná folie, díky níž trubka získává kyslíkovou bariéru přesahující požadavky norem DIN a EN. Díky použití polypropylenu nové generace PP-RCT trubka STABI PLUS vyniká vysokou tepelnou odolností, dlouhodobou bezpečností v provozu a odolností proti mechanickému poškození.

Výhody inovované trubky STABI PLUS
  • 100 % kyslíková bariéra
  • životnost min. 50 let
  • 3x menší teplotní délková roztažnost než celoplastové trubky PPR
  • vhodná pro vytápění - teplotní odolnost až do 90 °C
  • PP-RCT zajišťuje vyšší tlaková odolnost při vysokých teplotách

Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 
Reklama