Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Schell podpořila soutěž učňů ve Vysokém Mýtě

Přední německý výrobce armatur Schell podpořil svými výrobky a technologiemi třetí ročník mezinárodní soutěže učňů Řemeslo 2013, která se konala ve Vysokém Mýtě.

Učni z Česka, Polska a Slovenska soutěžili v pěti kategoriích a měli možnost se seznámit se špičkovými výrobky pro zedníky, obkladače či právě instalatéry. Ti měli za úkol namontovat do cihlové zdi nezámrzné ventily Schell a do předem připravené koupelny připojovací rohové ventily pro vodu a také podomítkový splachovací systém. „S takovými komponenty jsme se ještě nesetkali,“ přiznal vítěz kategorie instalatér Ondřej Janků a jeho parťák ve dvoučlenném týmu Václav Kuchta ze svitavského učiliště doplnil: „S kvalitními věcmi se skutečně lépe dělá než s obyčejnými běžně dostupnými. Šlo to bez problémů, nic se nám neohnulo, všechno pasovalo.“

„Rádi podporujeme takové zápolení učňů, protože jim můžeme představit skutečnou kvalitu a naučit je s ní zacházet. Prospěje to všem, protože například naše bezdotykové vodovodní baterie patří mezi špičku v šetření vody, a to zase šetří náklady nejen na stavbu, ale hlavně pro následný provoz,“ poznamenal při soutěži ve Vysokém Mýtě obchodní manažer firmy Schell Armaturen pro Česko Aleš Řezáč.

Výsledky 3. ročníku mezinárodní soutěže učňů Řemeslo 2013
Kategorie „instalatér“:
  1. Václav Kuchta, Marek Opletal (SOU Svitavy, Nádražní 1083),
  2. Jan Rybka, Pavel Skalický (SŠ obchodu, řemesel a služeb Žamberk, Zámek 1),
  3. Ondřej Horák, Daniel Urban (SOU plynárenské Pardubice, Poděbradská 93).

SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 
Reklama