Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odhlučněná domovní kanalizace Raupiano Plus

Odhlučněná domovní kanalizace RAUPIANO Plus od REHAU je systém, který v oblasti domovní techniky zaručuje nejen kvalitu, ale také klid a tím i vysoký komfort bydlení.

Subjektivně vnímaná hladina hluku se, oproti běžným trubkám pro vnitřní kanalizaci, značně snižuje, takže voda protékající instalací je prakticky neslyšitelná. Vybírejte pouze systémy s certifikací.

Dimenze a hydraulické vlastnosti odhlučněné kanalizace RAUPIANO Plus jsou v souladu s evropskými normami. Tím jsou odtokové schopnosti jednoznačně definovány a při projektování je možné postupovat podle po léta osvědčeného systému HT. Systém RAUPIANO Plus je certifikován u ITC Zlín a celé řady evropských zkušebních institutů.

Jeho zvukově izolační vlastnosti jsou směrodatné. Hluk se v kanalizaci šíří vzduchem i hmotou. Při vývoji systému RAUPIANO Plus byl proto kladen velký důraz na minimalizaci obou rušivých složek. Cíle bylo dosaženo inteligentní třívrstvou konstrukcí trubní stěny ze speciál¬ního materiálu, optimalizací provedení tvarovek a použitím patentované upevňovací techniky, která tlumí hluk přenášený do pevné konstrukce budovy.

Schopnost účinně tlumit hluk potvrdila zkouška v rámci standardního pokusu dle normy EN 14366 v renomovaném Fraunhoferově institutu pro stavební techniku ve Stuttgartu. Jako měřítko byla na rozdíl od DIN 4109 (Hluková ochrana ve výškových budovách) použita současná a výrazně přísnější směrnice VDI 4100. RAUPIANO Plus splňuje nejvyšší stupeň ochrany proti hluku, stupeň III dle směrnice VDI 4100.

Systém RAUPIANO Plus je odolný vůči korozi, kyselinám a vysokým teplotám. Oděruvzdorný a absolutně hladký vnitřní povrch zajišťuje optimální hydraulické poměry. Inovativní protipožární řešení je přizpůsobeno celému systému, je certifikováno nezávislým institutem a splňuje příslušné zákonné normy.

Mnoho systémů vnitřní kanalizace, které byly označeny jako zvukově izolační, si toto označení bohužel nezaslouží. Vyhověly sice v laboratorních podmínkách požadavkům směrnice VDI 4100, splňují tím ale pouze minimální požadavky na ochranu proti hluku.

Moderní odpadní systém musí dokázat víc! Vsaďte na RAUPIANO Plus! - kompletní sortiment trubek, tvarovek a příslušenství v dimenzích DN 40 až DN 200, kompatibilita s běžnými systémy HT a KG a atraktivní vzhledové provedení jsou vrcholem moderního řešení domovní kanalizace, který udává směr budoucího vývoje v této oblasti.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 
Reklama