Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ovládací desky pro WC s infračerveným senzorem od firmy Viega

Viega rozšířila svou úspěšnou sérii Visign for Public. Obě nové ovládací desky Visign for Public 5 a 6 spouští splachování pomocí infračerveného senzoru, a nabízejí tak komfort bezdotykového ovládání.


Úspěšná série Visign for Public od firmy Viega byla rozšířena o dvě varianty. Obě nové
ovládací desky Visign for Public 5 a Visign for Public 6 spouštějí splachování pomocí
infračerveného senzoru, a vyhovují tak doporučení směrnice VDI 6000 pro veřejná WC.
(Foto: Viega)

Vybavení v souladu se směrnicí VDI 6000

Pro veřejná sociální zařízení se doporučuje bezdotykové splachování WC. Aby i zde měli projektanti a řemeslníci z čeho vybírat vhodné řešení, rozšířila firma Viega svou úspěšnou sérii Visign for Public o nové ovládací desky Visign for Public 5 a Visign for Public 6. Varianta Visign for Public 5 kromě komfortu bezdotykového ovládání pomocí infračerveného senzoru navíc nabízí možnost mechanického ovládání.

Vývojáři vycházeli ze známé techniky elektrického spouštění a nové varianty Visign for Public zkombinovali s infračerveným senzorem. Technika rozlišuje dvě zóny. V takzvané vzdálené zóně mezi 45 a 55 centimetry dochází obecně k automatickému splachování. A sice s krátkou prodlevou vždy v momentě, kdy uživatel snímanou zónu opustí. V blízké zóně do vzdálenosti přibližně tří centimetrů může uživatel naproti tomu splachování spustit také aktivně tím, že se k panelu přiblíží rukou. To je důležitá funkce, když je například kvůli čištění nebo při vstupu do místnosti třeba spláchnout ještě jednou. Tato možnost aktivního, ale i nadále bezkontaktního spuštění splachování ostatně existuje i po příslušném automatickém spláchnutí.

Doplňkové funkce

Varianta Visign for Public 6 je vybavena takzvaným rozpoznáváním potřebného množství splachovací vody. Je-li tato doplňková funkce aktivována, provede infračervená technika spláchnutí v závislosti na době strávené na WC vodou z celé nádržky nebo jen částí (množství vody v nádržce: 4,5; 6 nebo 9 litrů). Visign for Public 5 naproti tomu pro případ výpadku proudu nabízí navíc možnost mechanického spuštění splachování, tedy stisknutím tlačítka. Jak při mechanickém spuštění, tak i při spuštění pomocí infračerveného senzoru se u tohoto modelu splachuje vždy vodou z celé nádržky. Množství vody v nádržce lze stejně jako u elektrického spouštění volit mezi 6 a 9 litry.

Design

Všechny modely série Visign for Public jsou extrémně odolné, zajištěné proti krádeži, a tedy schopné zvládat všechny náročné situace typické pro veřejná WC, která jsou např. na odpočívadlech či stadionech. Naprosto hladký povrch usnadňuje čištění, a nabízí tak optimální hygienické podmínky.

Visign for Public 5 a Visign for Public 6 jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli a nabízejí se v provedení kartáčovaná nerezová ocel a alpská bílá. Dají se kombinovat takřka se všemi splachovacími nádržkami, tedy i s těmi stávajícími. Chybí-li elektrická přípojka, je provoz možný i pomocí výkonných baterií. V řídicí jednotce je navíc integrována přídavná hygienická funkce, nazvaná Viega Hygiene+. Pomocí alternativní programovací sady tak lze aktivovat program splachování, který zajistí automatické spláchnutí po 24, 72 nebo 168 hodinách 3, 6 nebo 9 litry. To je praktické při instalaci na pozici posledního odběrného místa v potrubí, kde nedochází k časté výměně vody a kde hrozí šíření a množení nežádoucích a nebezpečných bakterií, např. rodu Legionella.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama