Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpací šachty AS-PUMP

Odpadní, dešťová nebo podzemní voda může znamenat velký problém, není-li efektivně sváděna do kanalizace a odváděna samospádem mimo obecní objekty či pozemky.

V těchto případech přicházejí na pomoc čerpací šachty AS–PUMP, které jsou určené k přečerpávání odpadní vody (nebo dešťové či podzemní vody), případně dalších kapalin z domácnosti a obecních objektů do tlakové nebo gravitační kanalizace.

Čerpací stanice se zpravidla umísťuje do terénu v blízkosti obecních objektů, případně do technických podlaží či sklepů budov, jako volně stojící na podlaze. Součástí instalace čerpací jímky je také systém signalizace, jež upozorňuje na případné komplikace a provozní problémy stanice (světelná signalizace, SMS upozornění, výstražný maják).

Čerpací stanice AS-PUMP jsou velmi odolné, vyrobené jsou z pevného polypropylenu, což kromě mechanické odolnosti zajištuje také odolnost chemickou. Nejsou však vhodné k přečerpávání kapalin první a druhé třídy hořlavosti. Naopak potřebujete-li čerpací stanici využívat pro potravinářské účely, na přání vám dodáme čerpací stanici s potvrzením o její hygienické nezávadnosti.



 
 
Reklama