Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Akumulátorový lisovací nástroj Viega Pressgun 5

Viega Pressgun 5 se vyznačuje nízkou hmotností s vysokým výkonem a kompaktním rozměrem, umí lisované spoje až do rozměru (d) 108 mm! Jeden z nejmenších a nejlehčích lisovacích přístrojů na trhu pro tzv. XL lisované spoje.


Nový Pressgun 5 je se svou hmotností 3,2 kg jedním z nejlehčích akumulátorových
lisovacích nástrojů pro velké lisované spoje „XL“. (Foto: Viega)

U lisovacích nástrojů rozhoduje hmotnost, velikost a možnosti použití o tom, jak s nimi může instalatér na staveništi bezpečně a hospodárně pracovat. S Pressgun 5 určuje Viega nová měřítka. Lisovací nástroje jsou kompaktní a váží pouze 3,2 kg. Mohou být napájeny akumulátorem nebo ze sítě a zvládnou všechny průměry trubek od 12 až do 108 mm. Podle údajů výrobce je to jeden z nejmenších a nejlehčích lisovacích přístrojů na trhu pro tzv. XL lisované spoje.

Oproti předešlému modelu dosáhla Viega více jak 20% úsporu hmotnosti, a to především kompaktnějším provedením, lehčí konstrukcí pouzdra a novým lithium-iontovým akumulátorem. Ten má poloviční velikost oproti dosavadnímu typu a přitom poskytuje dvojnásobnou kapacitu (2,0 Ah, 18V). To umožňuje celodenní práci bez nutnosti nabití. Vedle vysokého výkonu se akumulátor vyznačuje zlepšenou funkcí při studeném startu. Vestavěná kontrolní elektronika ho kromě toho také účinně chrání před příliš rychlým vybitím. Tím je zaručena jeho dlouhá životnost. Pokud kapacita akumulátoru poklesne, dá se s Pressgun 5 dále pracovat s použitím síťového adaptéru. Odborní řemeslníci se při lisování s Pressgun 5 již nemusí rozhodovat mezi provozem na akumulátor nebo na elektrickou síť. Jednoduše si zvolí nejlepší variantu podle situace při instalaci.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama