Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tunelový systém AS-KRECHT 60 pro likvidaci dešťových vod – novinka s vyšší únosností

Podle ustanovení platné legislativy je třeba dešťové vody na pozemku přednostně vsakovat, případně se zpomaleným odtokem vypouštět do kanalizace.

S postupující výstavbou rodinných domů a průmyslových objektů vzrůstá požadavek na ekonomicky dostupné technické řešení, které umožní likvidaci dešťových vod přímo na pozemku, na který dešťové vody dopadají. Tento požadavek vyplývá z požadavků legislativy jako reakce na špatné zkušenosti s přívalovými dešti s vysokou intenzitou. Tyto deště způsobují velké materiální škody na majetku i v lokalitách, které nemohou být zasaženy povodňovou vlnou při rozlití vody z rozvodněných potoků a řek.

Podle ustanovení platné legislativy je třeba dešťové vody na pozemku přednostně vsakovat, případně se zpomaleným odtokem vypouštět do kanalizace. Další možností je využití dešťových vod jako užitkových pro splachování WC, praní nebo zálivku zahrady. Způsobů jak těchto požadavků docílit je několik. Firma ASIO, spol. s r.o. nabízí několik možností, počínaje jednoduchými nádržemi, přes nádrže vybavené předčištěním, obtokem, čerpadlem nebo automatickou jednotkou doplňování pitné vody, až po kompletní zařízení pro využití dešťových vod v domácnosti.

Podrobné informace o tunelovém systému AS-KRECHT 60


Tunelový systém AS-KRECHT 60 - novinka s vyšší únosností od ASIO, spol. s r.o.
 
 
Reklama