Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Multiplex Trio E od společnosti Viega: rozšiřovací sada umožňuje montáž na stěnu

Elektronicky řízené vanové baterie série Multiplex Trio E společnosti Viega Vám zcela automaticky napustí koupací vanu podle předem individuálně navolených parametrů, jako je například teplota a množství vody.

Elektronicky řízené vanové baterie série Multiplex Trio E společnosti Viega spojují technickou rafinovanost s nadčasovým designem. Při montáži vanové baterie Multiplex Trio E vynikají svou flexibilitou. V závislosti na daných prostorových podmínkách se umísťují na okraj vany nebo pomocí přídavné rozšiřovací sady na stěnu.

Speciální sada pro hrubou stavbu umožňuje flexibilní montáž: všechny tři varianty úspěšné řady Multiplex Trio E se dají nainstalovat na libovolném místě pod omítkou. Vidět je potom pouze mnohokrát oceněný design ovládacích prvků, zatímco kompletní technika zůstává skryta ve stěně.

Jednoduchá instalace

Sada pro hrubou stavbu pro montáž ovládací jednotky na stěnu se skládá z vestavné schránky, těsnicí manžety, krycí rozety a upevňovacího materiálu. Řídicí jednotka se vsazuje jako elektroinstalační krabice. Kabel v instalační trubce potom propojí ovládací prvek a elektronicky řízenou směšovací jednotku ve vanové armatuře. Vzdálenost činí standardně až tři metry, možné je prodloužení až na šest metrů. Napojení přívodu teplé a studené vody, vanového přítoku a ruční sprchy se provádí pomocí flexibilních hadic.

V závislosti na daných prostorových podmínkách se vanové baterie Multiplex Trio E společnosti Viega instalují na okraj vany nebo pomocí alternativní rozšiřovací sady na stěnu. (Foto: Viega)
Spolehlivé utěsnění

Trvalou těsnost podomítkové vestavné schránky zajišťuje těsnicí manžeta, která je součástí objemu dodávky. Nasouvá se a utěsňuje před pokládkou obkladů a zapracovává do lepidla na obklad. Sériově dodávaná ochranná krytka zabraňuje pronikání nečistot až do provedení konečné instalace.

Nová dimenze komfortu

Množství a teplotu vody lze u všech vanových baterií řady Multiplex Trio E individuálně navolit, údaje uložit do paměti a poté v případě potřeby vždy znovu vyvolat. Jakmile je dosaženo požadovaného množství vody, přívod se automaticky zastaví.
Série Multiplex Trio E momentálně obsahuje tři varianty pro komfortní napouštění vany. Redukovaný formální výraz varianty Multiplex Trio E3 se například vědomě soustředí na kvalitu nové digitální techniky a využívá v koupelně důvěrně známé stylové prvky. Multiplex Trio E se naproti tomu zaměřuje na centrální ovládací prvek. Světelný kroužek přitom ukazuje aktuální teplotu a množství vody. Multiplex Trio E2 zdůrazňuje přehlednost ovládání a rozděluje funkce jasně do dvou ovládacích prvků.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama