Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oxiperm Pro® od GRUNDFOS - dokonalé řešení pro boj s legionelou

Jednou z optimálních metod, jak udržet pitnou vodu (studenou i teplou) hygienicky zabezpečenou, je použít jako dezinfekční prostředek chlórdioxid (oxid chloričitý) – ClO2.

Chlórdioxid je vysoce účinný proti všem typům mikrobů a má dlouhou dobu setrvání v systému, což znamená, že dezinfikuje i v místech bez výrazné spotřeby vody. Velkou předností chlórdioxidu ve srovnání s jinými dezinfekčními prostředky je jeho destrukční účinnost proti biofilmům.

Dezinfekční schopnost chlórdioxidu je velmi vysoká i v relativně malých množstvích a je minimálně závislá na hodnotě pH. Chlórdioxid může být proto využíván také v alkalickém prostředí.

Chlórdioxid, který má baktericidní, sporocidní a algicidní účinnost, je v každém ohledu vysoce účinný proti všem kritickým mikrobům, dokonce i proti těm, které jsou rezistentní vůči volnému chlóru a např. termické dezinfekci. A protože chlórdioxid ničí živnou půdu pro tyto typy nebezpečných mikrobů, značně prodlužuje trvání dezinfekčního účinku. Bez tvorby a udržení biofilmu a bez koroze systémů vodovodního potrubí nemají bakterie legionely žádnou šanci na opětovný výskyt.

Oxiperm Pro® od GRUNDFOS - dokonalé řešení proti legionellámOxiperm Pro® od GRUNDFOS - dokonalé řešení proti legionellám

Obchodní značka Oxiperm je charakterizována vysoce účinnými, kompaktními generátory pro přípravu chlórdioxidu a uživatelsky příjemnou, ergonomickou konstrukcí. Elektronika a technologie kombinovaná s maximální bezpečnostní zajišuje optimální přesnost, spolehlivost a využitelnost procesu.
Důvodem, proč společnost Grundfos/Alldos uvedla na trh dezinfekční systém Oxiperm Pro®, byla zvýšená poptávka na řešení prevence proti kolonizaci bakteriemi typu legionela.

Oxiperm Pro® od GRUNDFOS - dokonalé řešení proti legionellám
zdroj: firemní článek Grundfos ve chemmagazin.cz

Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 
Reklama