Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kaldewei Comfort Select: Požitek jedním dotekem

S novou armaturou Kaldewei Comfort Select,elektronickou armaturou s ovládacím panelem pro zážitek z komfortní koupele, si můžete potěšení z koupele dopřát ještě pohodlněji než kdykoliv dříve.

Člověk si občas rád dopřeje osvěžující vanovou koupel jako malý wellness.

Kaldewei nabízí od roku 2012 poprvé elektronickou armaturu s ovládacím panelem, která je přizpůsobena jejím designovým koupacím vanám z řad Avantgarde a Ambiente. Armatura digitálně a uživatelsky příjemně reguluje přítok a odtok vody a její teplotu, a také nastavuje funkce sprchy a vany.

Systém baterie Kaldewei Comfort Select se skládá ze tří součástí, které lze navzájem kombinovat: ovládacího panelu s elektronickou řídicí jednotkou, odpadní a přepadové soupravy a sprchové hadice. Armaturu Kaldewei Comfort Select vytvořila renomovaná konstrukční kancelář Phoenix Design, s níž firma Kaldewei úspěšně spolupracuje už mnoho let, a která byla před nedávnem vyznamenána cenou German Design Award 2012.

Ovládací panel Kaldewei Comfort Select s elektronickou řídicí jednotkou

Ovládací panel Kaldewei Comfort Select s elektronickou řídicí jednotkou

Ovládací panel Kaldewei Comfort Select s elektronickou řídicí jednotkou je možno zabudovat do okraje vany tak, že téměř nevyčnívá, přičemž umožňuje nastavit přesně požadovanou teplotu vody ještě před jejím napouštěním. Až již na přednastavených 38,5°C, nebo na vyšší či nižší teplotu: Voda vtéká do vany od prvního okamžiku se stálou zvolenou teplotou, kterou lze samozřejmě i při napouštění pohodlně měnit dotekem prstu v krocích po 0,5°C. Z bezpečnostních důvodů je běžně možná maximální teplota 43°C, kterou však lze speciální kombinací tlačítek zvýšit až na 50°C.

Odpadní a přepadová souprava Kaldewei Comfort Select

Kromě teploty lze na ovládacím panelu baterie Kaldewei Comfort Select nastavovat také napouštění a vypouštění vody. Lehkým dotekem funkčních symbolů na pochromovaném ovládacím prvku se otevírá a zavírá zátka odpadu. Vanu lze napouštět dvěma různými způsoby: buď běžnou vnější vanovou armaturou nebo speciální odpadní a přepadovou soupravou Kaldewei Comfort Select s funkcí napouštění. S ní probíhá elektronicky řízené napouštění vody prostřednictvím vanového napouštění integrovaného v přepadu.

Sprchová hadice Kaldewei Comfort Select

Sprchová hadice Kaldewei Comfort Select

Ovládacím panelem Comfort Select lze také elektronicky řídit funkci sprchy. Hadici lze osadit libovolnou sprchovou hlavicí vhodnou pro obvyklé vanové armatury. Může být zapuštěna do okraje vany nebo nainstalována na vnějším okraji vany, což u vany volně stojící v prostoru působí jako zvláště elegantní solitér. Výsuvná sprchová hadice může navíc přidat body za techniku, protože vzhledem k provedení hadice s odkapávacím zařízením je zajištěno optimální vyprázdnění zbytkové vody.

Funkčnost a estetické působení v perfektní harmonii

Jako první systémem Comfort Select nabízí Kaldewei pro své designové koupací vany z řad Avantgarde a Ambiente poprvé elektronicky řízené armatury. V obvyklém puristicky čistém tvarosloví svých kvalitních produktů mohla firma Kaldewei důsledně pokračovat i při vývoji baterie Comfort Select – a vyvinula tak příslušenství sladěné se svými smaltovanými ocelovými vanami, jehož funkce a estetika perfektně harmonují, a které navíc možno snadno a rychle nainstalovat.


Kaldewei CS, s.r.o.
logo Kaldewei CS, s.r.o.

KALDEWEI je špičkový německý výrobce sanitárního vybavení, který vyrábí své produkty ze smaltované oceli. Portfolio zahrnuje koupací vany, sprchové vaničky, umyvadla i montážní systémy pro jednoduchou montáž.

 
 
Reklama