Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Legionella v polském hotelu

V pětihvězdičkovém hotelu ve Vratislavi, v němž budou během fotbalového Eura 2012 ubytovaní čeští reprezentanti, našli polští hygienici bakterie legionelly.

Podle stanice Radia Wrocław našla hygiena během dubnové kontroly v rozvodech teplé vody v hotelu Monopol bakterie legionelly. Ta se běžně vyskytuje v různých prostředích od nemocnic po hotely.

"Bakterie se mohou šířit v horkovodním rozvodu, když se teplota vody znatelně sníží," řekla ředitelka hotelu Magdalena Kaszewiaková. Zároveň ujistila, že okamžitě objednala odbornou firmu, která vodovodní trubky vyčistila. Šéf vratislavské hygieny Jacek Klakoćar uvedl, že pokud by se legionella stále ve vodoinstalaci nacházela, nesměla by se v hotelu používat teplá voda.

"Zdravým lidem by legionella neměla příliš ublížit, je však nebezpečná lidským organismům, které jsou nějak oslabeny. Může nadělat větší problémy starším lidem a nemocným, ale organismus mladého sportovce po fyzicky velmi námahavých výkonech je také nějaký čas vážně oslaben, řekl mimo jiné lékař fotbalové reprezentace Petr Krejčí.

Legionella na TZB-info:

 
 
Reklama