Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová lehkost v koupelně, to je MyDay

Největší letošní designovou novinkou značky Keramag je inovativní kompletní koupelnová série myDay, Sanitec ji slavnostně představil v rámci brněnských veletrhů v brněnské hvězdárně.

Stylová úprava koupelny je rostoucím důkazem vysoké kultury bydlení. Silný trend směřuje k elegantnější lehkosti a citu. Keramag nyní na našem trhu prezentuje kompletní koupelnovou řadu od návrhářky Cornelie Thiesové. MyDay se originalitou svého uspořádání výrazně liší od více či méně shodných produktů.

Nezaměnitelný styl řady MyDay vyniká u umyvadel, která se vyznačují velkými oblouky, vybíhajícími úzkým okrajem a širokou rovnou plochou pro umístění armatury. Dojem výrazného odlehčení vyvolává zkosení bočních stran a zvláštní uspořádání čela umyvadla. Poutavá je velká odtoková zátka s pochromovaným okrajem, jejíž tvar vyvolává asociace s charakteristickým vzhledem moderních mobilních telefonů. V uspořádání promyšleném do nejmenších podrobností chybí přepadový otvor. Jeho funkci přebírá skrytý odtokový a přepadový systém „Clou“, který lze volitelně použít vedle odtoku.

Program zahrnuje umyvadla, dvojumyvadlo, vestavěná umyvadla, umývátka, po jednom nástěnném WC a bidetu, spodní skříňky, vysokou skříňku, zrcadla, sprchové vaničky, sprchové kouty, zástěny a vany.







Jednotlivá umyvadla jsou široká 60, 65, 80 a 100 cm. Kromě toho je k mání dvojité umyvadlo široké 130 cm. Pro malé koupelny a toalety pro hosty byla vyvinuta formou shodná umývátka odtoku v pravém nebo levém provedení. Jako velkorysá alternativa jsou k dostání zabudovaná umyvadla (60 cm) bez otvoru pro armatury v kombinaci se spodní skříňkou.

Program MyDay doplňují nová WC a bidety, jejichž strohý vzhled velmi dobře ladí s umyvadly. Markantní jsou měkce prohnuté strany a dolů protažená omlazující forma. Stylovým sedátkem s poklopem k sobě strhává WC pozornost jako uzavřená, velice hodnotná jednotka. Stylově shodný bidet má jako charakteristický znak elegantní odtokovou zátku s chromovým okrajem charakteristickou pro umyvadla. I zde lze volitelně použít osvědčený systém „Clou“.

Měřítka pro důsledné uplatnění formy a funkčnosti vytváří i velmi kvalitní nábytkový program MyDay. U skříněk a úchytů pokračuje měkká základní linie. Hrany nábytku se obdobně jako umyvadla vyznačují velkými oblouky. Čela zásuvek probíhají kolem hran a zvýrazňují kvalitativně vysoký celkový dojem série. Všechny spodní skříňky mají zásuvky se zpomaleným dovíracím mechanismem. Zvlášť velkoryse působící prostředí vytváří průběžným čelem se širokým madlem spodní skříňka dvojitého umyvadla.






Kromě toho jsou nabízeny skříňky pro zabudované umyvadlo. Krycí deska pravého či levého umyvadla je ze skla a má předvrtaný otvor pro armaturu. Nábytkový program doplňuje vysoká skříňka (o výšce 150 cm, šířce 40 cm a hloubce 25 cm), která má jednu pevnou a čtyři polohovací skleněné police, a vytváří tak úložnou plochu šitou na míru. Vysokou skříňkou lze otáčet, vzhled a konstrukce odpovídají vzhledu spodních umyvadlových skříněk. Originálním a praktickým detailem je integrovaný dveřní vak s různými přihrádkami pro koupelnové potřeby, jako jsou rtěnky, nůžky na nehty, pilníky, štětce, pleťové vody a sprchový gel. Veškerý nábytek se dodává ve vysokém bílém lesku nebo v šedém vysokém lesku.

Další místo pro prostorové uspořádání vytvářejí tři osvětlené zrcadlové prvky (o rozměrech 40x80, 60x80, 100x70 cm), které přesvědčivě zapadají do celkové návrhářské koncepce. Použitá LED technologie umožňuje osvětlit koupelnu libovolně dle nálady.

Novou koupelnovou sérii MyDay doplňují tvarově a funkčně sladěné vany a sprchové vaničky, jejichž výrazným poznávacím znamením je rovněž velká výtoková zátka s ušlechtile působícím chromovým okrajem. Styl van se vyznačuje asymetrickou formou se širokým okrajem u stěny. Dodávají se ve dvou provedeních o rozměrech 170x75 a 180x80 cm. Pod názvem MyDay se také dodává designově naprosto shodný kompletní sprchový program Koralle.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.

 
 
Reklama