Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nezámrzový ventil Polar II: „Až se zima zeptá…“

Od mrazů si sice můžeme na několik měsíců oddechnout, ale zima za několik měsíců opět udeří. Včasná instalace nezámrzného ventilu Polar II od firmy Schell vám tak výhledově ušetří čas a starosti.

Možná si někteří v první chvíli budou ťukat na čelo, proč v nastávajícím jaru probírat výhody nezámrzných zahradních armatur, ale právě teď je pro jejich montáž možná ten nejlepší čas. Na zahrádkářskou sezonu budete s novým ventilem Schell Polar II připraveni v plné polní (zahradní) zbroji, s krátícími se podzimními dny potom nebudete muset řešit zazimování vašeho venkovního zavodňovacího systému, vypouštění vody z ventilů a uzavírání přívodů.

Německá firma Schell opět dostává své pověsti spolehlivého a inovativního výrobce. Polar II je vybaven inovativním systémem nuceného přivzdušnění, díky kterému se ventil automaticky po každém uzavření sám vyprázdní. Díky tomuto systému dokonce můžete ventil používat na zahradě nebo v garáži i v mrazivých dnech, aniž by hrozila destrukce systému. Používání ventilu Polar II zaručuje, že si již s prvními sychravými podzimními dny nebudete dělat starosti s katastrofickými scénáři: ledem potrhaným potrubím nebo promáčenými zdmi. Vysoce kvalitní dílenské zpracování ventilu je umocněno i „velkými malými“ inovacemi: u ventilu Schell není používáno běžné ploché těsnění, ale speciální těsnící O-kroužky, které zaručují značně delší životnost zařízení. Samozřejmostí u výrobků Schell je vysoká kvalita užitých materiálů, Polar II je vyroben z mosazi ověřované kvality s chromovaným povrchem.

Každé balení nezámrzného ventilu Polar II je na trh dodáváno s dvěma typy ovládání. Vybrat si můžete pohledovou rukojeť Comfort, u veřejně přístupných míst potom oceníte uzavírání nástrčným klíčkem, díky kterému zamezíte neoprávněnému odběru vody z armatury.

SCHELL Venkovní nezámrzný ventil POLAR II Set

SCHELL Venkovní nezámrzný ventil POLAR II Set
Kompletní instalační sada

Nezámrzný ventil délky 500 mm od přední hrany zdiva (fasády), zkracovatelný podle tloušťky stěny 200 – 500 mm;
Nucené přivzdušnění pro automatické vyprázdnění armatury při každém uzavření

součásti dodávky:
vršek na nástrčný klíč, rukojeť COMFORT, zpětná klapka, rozeta na stěnu s připevňovacím materiálem, připoj: G ½“ vnější závit, povrch: matný chrom, stěnová průchodka s izolační chráničkou, k zabudování do stěny, montážní pomůcky pro případné zkrácení, průměr vrtaného otvoru: Ø 38 mm, materiál: Mosaz DIN EN, třída hlučnosti: II

obj. číslo 03 997 03 99
cena 2 460 Kč vč. DPH
SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 
Reklama