Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Získávání zemního tepla s trubkami SUPERpipe pro zemní kolektory

Trubky SUPERpipe jsou vhodné jak pro plošné zemní kolektory, tak pro hluboké geotermální vrty a využívají relativně nový materiál PE 100RC. RC trubky je možno obsypávat výkopkem, který stavbu zlevní.

Trubky SUPERpipe pro zemní kolektory


Společnost Pipelife Czech s.r.o. využívá k výrobě trubek SUPERpipe, vhodných jak pro plošné zemní kolektory, tak pro hluboké geotermální vrty, relativně nový materiál PE 100RC. Jeho předností je cca padesátinásobně zvýšená odolnost proti účinkům poškození - minimální šíření trhlin z místa poškození - ve srovnání s běžným PE 100. Proto je RC trubky možno obsypávat výkopkem, který jednak stavbu zlevní, má však často i lepší tepelnou vodivost než běžně užívaný písek.

Trubky SUPERpipe SDR 17 a SDR 11 průměru 25 až 40 mm (standardní nabídka je v průměrech 25 mm až 225 mm) jsou používány pro zemní kolektory i pro hloubkové geotermální vrty do hloubky cca 100 nebo 160 metrů (SDR 17 a SDR 11).

Pro snadnou a hydraulicky výhodnou změnu směru ve dně hloubkového geotermálního vrtu je nabízena speciální geohlavice tvaru U.


Systém GEOREX: Pro dvoutrubkový systém GEOREX je možno dodat továrně svařené náviny 2 x 100 m opatřené geohlavicí, a to pro průměry 24 až 40 mm. Čtyřtrubkový systém vzniká ze dvou dvoutrubkových po spojení jejich geohlavic šroubem.


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 
Reklama