Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobci čerpadel a armatur, společnosti KSB, bylo 140 let

Dne 18. září oslavily KSB PUMPY+ARMATURY 140. narozeniny. Začátek technického rozvoje představuje aparát pro napájení kotlů od Johannesa Kleina. Následují armatury a čerpadla pro široké spektrum použití.

140 let KSB

Dne 18. září bylo výrobci čerpadel a armatur, společnosti KSB, 140 let. Výrobu zahájil v roce 1871 zakladatel firmy Johannes Klein za podpory Friedricha Schanzlina, Augusta Beckera za pomoci 12ti zaměstnanců na části dnešních prostor firmy ve Frankenthalu.

Dnes patří KSB s více než 15 000 zaměstnanci, s výrobními závody na všech kontinentech a s obratem kolem 2 miliard Euro k vedoucím světovým výrobcům odstředivých čerpadel a armatur.

Začátek inovačního technického rozvoje představuje aparát pro napájení kotlů od Johannesa Kleina. Následují armatury a čerpadla pro široké spektrum použití.

K razantnímu růstu firmy přispěla též akvizice několika německých firem stejného odborného zaměření. Mimoto se začaly v padesátých a šedesátých letech budovat výrobní základny v Asii, Jižní Americe a Africe. Díky své celosvětové síti prodejních a výrobních míst tak mohl být výrobce čerpadel dobře připraven na pozdější globalizaci hospodářství. Od roku 1964 patří majoritní podíly akciové společnosti, založené v roce 1887, obecně prospěšné nadaci KSB.


 
 
Reklama