Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zásuvné odtoky bez těsnicí příruby s mimořádně jednoduchou instalací

Firma Viega přichází s novým zásuvným podlahovým odtokem s několikanásobným chlopňovým těsněním. Podlahový odtok bez přídavné těsnicí příruby se jednoduše zasouvá do odtokové trubky.

Ve sklepě nebo ve venkovních prostorách bývá zpravidla zbytečné provádět náročnou podlahovou izolaci. Aby i přesto bylo možné řádně odvádět odpadní vodu a prostor ochránit před nepříjemně páchnoucími firma Viega s novým zásuvným podlahovým odtokem s několikanásobným chlopňovým těsněním. Podlahový odtok bez přídavné těsnicí příruby se jednoduše zasouvá do odtokové trubky. kanálovými plyny, přichází Jedná se o řešení, které je jak hospodárné, tak bezpečné.

Viega nabízí nový praktický podlahový odtok ve třech různých provedeních: varianta odpovídající normě pro vnitřní prostory je vybavena 50 mm vysokou protizápachovou vodní uzávěrou. Odtok je proto ideálně vhodný pro chodby ve sklepích, ale i jako „nouzový odtok“ do prádelen, kde je třeba vyloučit vznik nepříjemného zápachu vyvolávaného kanálovými plyny. Odtokový výkon činí 0,8 l/s.

Pro teplé prostředí, např. sklep s kotelnou nebo prostory s podlahovým vytápěním, se doporučuje dvojnásobně zabezpečená varianta zásuvných odtoků: výška vodní uzávěry je 30 mm. Zařízení je navíc vybaveno uzavíracími klapkami na straně odtoku. Tyto klapky brání pronikání zapáchajícího kanálového plynu v případě, že by se blokovací voda odpařila. I přes komplexní konstrukci činí odtokový výkon 0,4 l/s

.

Bez vodní uzávěry, ale s uzavíracími klapkami, to je třetí varianta nových zásuvných odtoků. Tento typ je možné používat i tam, kde hrozí nebezpečí zamrzání, např. na dlážděných venkovních terasách. Pro toto prostředí je nabízen dostatečný výkon 0,7 l/s.

Variabilní nejenom konstrukční výška, ale i kryt
Díky flexibilnímu vícenásobnému chlopňovému těsnění jsou zásuvné odtoky vhodné do hrdel všech trubek PVC nebo HT o vnitřním průměru 98–105 mm. Je možné je kombinovat i s trubkami SML, které se ale v podlahách používají zřídka. Výška roštového rámu může být od horní hrany kanalizační trubky nastavena na 10–95 mm; aby těsnění bylo zajištěno trvale, měly by se vždy nejméně 3 chlopně těsnění nacházet v trubce.

Sériově dodávané zásuvné odtoky jsou vybaveny roštem a rámem z nerezové oceli, třída zatížení K3. Tam, kde prostředí vyžaduje opticky náročnější řešení, lze alternativně osadit i známé designové rošty Viega.

Při čištění lze vložky se zápachovou uzávěrkou z odtoků snadno vyjmout. Takto uvolněný otvor velikosti 90 mm lze navíc snadno využít pro čištění a inspekci základního potrubí.

Nový zásuvný odtok s několikanásobným chlopňovým těsněním lze nainstalovat několika jednoduchými pohyby. Velmi hospodárné řešení pro odvedení vody z jakýchkoli podlah. (Fotografie: Viega)


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama