Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Český učitel běží z Prahy do Londýna za záchranu pitné vody

Na trať 1200 km z Prahy do Londýna se 18.6.2012 vydal David Chrištof. Cílem charitativního běhu Prague to London RUN FOR SAFE DRINKING WATER je upozornit na nutnost záchrany pitné vody.

„Přístup k nezávadné pitné vodě nemá na světě přes miliarda lidí. Chci získat dostatečné množství peněz na to, aby bylo možno zajistit nezávadnou vodu pro 333 lidí“ řekl David Chrištof, 33 letý dálkový běžec a učitel angličtiny v Německé škole v Praze, který má za sebou 21 maratónů a 13 ultramaratónů, včetně dvou 100 mílových (160km) běhů. V roce 2007 se zúčastnil běhu kolem světa Blue Planet Run, kde 20 světových běžců během 95 dní v nepřetržité štafetě přeběhlo 16 zemí, aby upozornili na světový problém s pitnou vodou.

 Dálkový běžec David Chrištof běží charitativní běh Prague to London RUN FOR SAFE DRINKING WATER
Dálkový běžec David Chrištof běží charitativní běh Prague to London RUN FOR SAFE DRINKING WATER

Běh se může uskutečnit díky Německé škole v Praze a jejího partnera společnosti Bayer s. r.o., kteří převzali náklady na Davidův projekt v rámci spolupráce v oblasti vzdělávání a ekologie a společného ekologicky vzdělávacího projektu Vltava.

Na startu a na prvních 5 kilometrů běhu se přidal i ředitel firmy Bayer v ČR Dr. Antonio Payano, který k projektu řekl: „ Není problém tzv. vypsat šek a zasponzorovat tyto či podobné aktivity. Chceme pomáhat motivovat především mladé lidi, aby přemýšleli o ekologii, ochraně vody a zodpovědném přístupu“.

 David Chrištov a Dr. Antonio Payano
David Chrištov a Dr. Antonio Payano

Charitativním během se dosáhne částky 9 990 USD, a tím zajištění vody pro 333 lidí na celý život. (Podle OSN a WHO stačí na zajištění dostatku pitné vody pro jednoho člověka na celý život částka 30 USD)

Sledujte Davida na trase na facebooku.

David Chrištof na startu charitativního běhu Prague to London RUN FOR SAFE DRINKING WATER
David Chrištof na startu charitativního běhu Prague to London RUN FOR SAFE DRINKING WATER

D.Chrištof se narodil v České republice, do USA odešel v 18 letech. V Čechách se věnoval cyklistice na horském kole, na střední škole se stal členem běžeckého týmu až se jeho vášní staly maratony. Vystudoval magisterské studium na St.Cloud State University v Minnesotě v USA a pracoval 6 let na amerických universitách jako akademický poradce studentů. Nyní je učitelem angličtiny na Německé škole v Praze.
Blue Planet Network (www.blueplanetnetwork.org) je globální sítí sdružující různé typy organizací bojujících za zajištění nezávadné pitné vody. Tato síť je řízena experty na problematiku vodních zdrojl ve spolupráci s komunitami, které jsou právě v nouzi. 86 organizací pracuje v 24 zemích, aby eliminovaly konzumaci závadné pitné vody.

 
 
Reklama