Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekordní výstava VODOVODY-KANALIZACE 2015: více vystavovatelů, návštěvníků i výstavní plochy

Více vystavovatelů i návštěvníků než v předchozích ročnících přilákala letošní mezinárodní výstava VODOVODY-KANALIZACE, která se konala 19. - 21. 5. 2015 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Zvětšila se také výstavní plocha i počet vystavovatelů ze zahraničí.

„Na 19. ročníku akce se představilo celkem 340 firem na ploše o rozloze 6 242 m2. To je téměř o 10 procent vystavovatelů a 200 m2 výstavní plochy více než v minulém ročníku, a to i přesto, že i ten minulý byl rovněž rekordní,“ uvedl Aleš Pohl, jednatel společnosti Exponex s.r.o., která pro Sdružení vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK ČR) akci organizovala.

Největší vodohospodářskou akci v České republice společnost Exponex organizovala letos podruhé. „Poté, co jsme převzali organizaci výstavy, se nám podařilo v roce 2013 zvednout účast vystavovatelů o 27 % a návštěvníků o 25 %. Takových čísel i pozitivního trendu si nesmírně vážíme, i vzhledem k tomu, že víme, že krizová léta ani ve vodohospodářství doposud ještě úplně neskončila,“ doplnil Aleš Pohl.

Také návštěvníků přišlo více – celkem 9 123, což je téměř o tisícovku více než v minulém ročníku, který se konal před dvěma lety. Návštěvníky z 26 zemí, mezi kterými byli především provozovatelé vodovodů a kanalizací (39 %) a stavební firmy, projektanti a architekti (27 %), nejvíce zaujalo téma čištění odpadních vod, provozování vodovodů a kanalizací a vodovodní a kanalizační potrubí, tvarovky a armatury.

Spokojení byli také vystavovatelé, 99 procent z nich vyjádřilo spokojenost s koncepcí výstavy, výsledky obchodních jednání i se složením návštěvníků.


Unikátní akvárium

„Výstavu se snažíme zatraktivnit a zpříjemnit jak vystavovatelům, tak i návštěvníkům. Investujeme do ní. Třeba například letos jsme do vstupní haly umístili unikátní akvárium, které jsme sami vyrobili, pro pravidelná, v České republice jedinečná, představení akvabel, mistryní světa a reprezentantek v synchronizovaném plavání na LOH 2000 v Sydney,“ dodal Aleš Pohl.

Představení byla doprovázena promítáním, světly a poutavou muzikou. Hned u vstupu měli návštěvníci možnost shlédnout záběry z minulého ročníku střídané s přímým přenosem aktuálního dění na obří pětimetrové LED stěně. „Chceme, aby se výstava více než líbila a všichni byli nadmíru spokojení. Odevzdáváme to nejlepší, co můžeme,“ říká Aleš Pohl, jednatel společnosti Exponex s.r.o.

„Jsem přesvědčen, že výstava splnila očekávání a zcela se vydařila. Oceňuji doprovodný program, kdy se v průběhu výstavy konají nejrůznější přednášky a soutěže, a je vždy zapotřebí dobře vybírat, protože absolvovat všechno zkrátka není možné,“ uvedl Oldřich Vlasák, ředitel SOVAK ČR, které výstavu pořádalo.

Výstava VODOVODY-KANALIZACE je největší vodohospodářskou akcí v ČR. Koná se jednou za dva roky, další – jubilejní dvacátý ročník - by se měl uskutečnit v květnu 2017.


 
 
Reklama