Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tlačítka Night Light uchvátila Německo

Břeclavská společnost Alcaplast si může nahlas zatleskat. Její novinka, bezdotyková ovládací tlačítka Night Light, na sebe strhla vlnu pozornosti v prestižním klání iF Design Award 2018. Třiašedesátičlenná mezinárodní odborná porota pasovala Night Light na vítěze v kategorii Product v sekci Koupelny.

Záměrem soutěže iF Design Award, jež byla založena již v roce 1953, je nejen ocenit excelentní světový design. Vítězné produkty musejí úspěšně projít náročnými kritérii zaměřenými na ekologičnost, funkčnost a obnovitelnost. Zisk ocenění je účastníkům iF Design Award klíčem k otevření nových trhů a možností, jak se dostat do povědomí zahraničních médií.

„Máme ohromnou radost. O to větší, že poslední roky posouváme vnímání našich produktů nejen jako vysoce kvalitních, ale také s prémiovým designem," neskrývala nadšení výkonná ředitelka společnosti Radka Prokopová a doplnila, že největší zásluhu na vzniku tlačítek Night Light mají oddělení výzkumu a vývoje, které úzce spolupracovalo s oddělením marketingu a designérkou Barborou Škorpilovou.

„Nejen ohledně designu tlačítek Night Light jsme vedli dlouhé diskuze. Nakonec jsme se však shodli a jsme velice rádi, že naši volbu potvrdili i porotci soutěže světového formátu,“ usmívala se Prokopová.

Slavnostní předání cen vítězům se uskutečnilo v pátek 9. března 2018 za účasti až dvou tisícovek hostí že čtyřiceti států světa a hostila jej impozantní budova muzea BMW Welt v bavorském Mnichově.


„Byl to fantastický večer. Tlačítka Night Light se na pódiu prezentovala vedle takových velikánů, jakými jsou stroje z dílny BMW, Ferrari nebo produkty značek Grohe, Samsung či Apple. Překvapilo mě, že z našeho odvětví sanitární techniky moc oceněných nevzešlo. Z České republiky byl Alcaplast snad jediným zástupcem,“ prozradil obchodní ředitel společnosti Alcaplast Petr Zelinka, který současně vyzdvihl také snahu iF Design Award v oceňování projektů na pomoc lidem, kteří to nejvíce potřebují. Jak dodal, vítězné produkty budou k vidění na výstavě v hamburském HafenCity.

Tlačítka Night Light doplňují úspěšnou řadu FLAT. Zákazník má jejich prostřednictvím možnost podílet se na jedinečnosti vzhledu tlačítek a sladit barevnost podsvícení a další funkce s atmosférou své toalety či koupelny.

Night Light ve spojení s oblíbenými moduly ECOLOGY nabízí kromě designového vzhledu také úsporné splachování toalety s pouhými 2/4 litry vody a možnou úsporou až 33 procent.





Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.