Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co rozhoduje o ceně vody? Co nás čeká? Co se musí napravit?

Kde končí peníze od lidí, které se vyberou za vodu? Kde se investuje a kde tečou peníze do zahraničí? Odpovědi nabídl Ing. Radek Novotný v Českém rozhlase a Vy se s ním můžete potkat živě ve středu od 11 hodin na Aqua-thermu v Praze.

Cena vody - naše peníze tečou ve velkém do zahraničí.

Politici a management koncernů z vody dělají kšeft, z nás stříhané ovce a z České republiky kolonii.
TOTO NENÍ SPRÁVNÉ. JE TŘEBA ŘÍCT DOST A UKONČIT TO!

Projekt Pravda o vodě obsahuje informace o cenách vody, a dnes již o více než 20 největších vodárnách. U nich lidé najdou zisky a jejich porovnání, vývoj vodného a stočného v dokumentech za řadu let. Cílem projektu je upozornit na to, že v ČR se uzavírají nevýhodné smlouvy se zahraničními koncerny, které odklání velkou část financí inkasovaných od občanů z vodného a stočného na účty v zahraničí. Vodárnám přitom schází peníze na obnovu sítí a díky těmto „smlouvám“ přišly také o možnost získat dotace na obnovu sítí. (příklad Hl.město Praha).


Středa 2. 3. 2016 od 11:00 hod

Seminář Novinky ve zdravotní technice 2016
Aqua-therm Praha, PVA Letňany, SÁL 2, Vstupní hala 1


  • Rozhovor Ing. Radka Novotného pro Český rozhlas
  • Přednášku Ing. Radka Novotného, který je zároveň autorem projektu Pravda o vodě, si přijďte poslechnout na Aqua-thermu Praha.
    Vstup je zdarma na veletrh i doprovodný program na základě registrace. V rámci registrace si můžete také rezervovat místa v sále.

Ukázka o čem bude také řeč:

Typický panelový dům: 6 pater a 4 bytové jednotky v patře. Obec s cca 2000 obyvateli, tzn. 600-650 rodinných domků. Městská vodárna účtuje lidem 70-80 Kč/m3. V sousedním regionu zahraniční koncern účtuje 100-120 Kč/m3. Je třeba zrušit překupníky a zahraniční koncerny v obchodu s vodou a poslat je zpět do Francie, do Španělska, do Rakouska, do Japonska, do Německa, do ...

Voda může zlevnit nebo nemusí růst, pokud peníze, které se od nás vyberou, zůstanou v městských vodárnách a odtud půjdou zpět do obnovy a rozvoje vodárenských trubek.

Už tušíte, proč máme cenu vody jako ve Francii, i když platy u nás rozhodně stejné nejsou?
Nemluvím o tom, že přicházíte o peníze, protože s vodou nešetříte nebo si máte koupit myčku anebo se nemýt. Mluvím o tom, že můžete ušetřit 30-50% z toho, co za vodu zaplatíte, když mezi vodou a lidmi nebudou zahraniční koncerny či překupníci. Pro prodej české vody je nepotřebujeme.
Tušíte, o kolik peněz přicházíme?

Ve více než půlce České republiky prodávají českou vodu cizinci. Zaplatíte a myslíte si, že vaše peníze slouží k obnově trubek, ve kterých vám pak téče "čistá" voda. Není to pravda. Velká část z toho odteče do zahraničí. V roce 2014 odteklo jen přes výplatu zisků 1,4 miliardy korun. Další miliardy jsme zaplatili a ty odtekly do zahraničí nákladově, např. přes síť "servisních" firem. Spodní odhad je 3 - 3,5 miliardy.

Každý rok posíláme zcela zbytečně do zahraničí až: 5 miliard korun

 
 
Reklama