Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rychlá dodávka teplé vody s patentovanou technologií

Domy s více koupelnami nejsou v současnosti ničím výjimečným. Stejně jako uživatelé, kteří preferují koupání před sprchováním a mají vyšší spotřebu teplé vody. Uspokojit vysoké požadavky zákazníků a zároveň zajistit tepelnou pohodu v domácnosti ale není jednoduché. Značka Protherm přichází s technologií zásobníků s vrstveným ukládáním teplé vody (ISODYN2), která dokáže v přípravě teplé vody nahradit velký zásobník.

Kotle Tiger Condens

Technologie dvou nerezových zásobníků s vrstveným ukládáním teplé vody o objemu 21 litrů je součástí kondenzačních kotlů Tiger Condens. Vyznačuje se jedinečnými schopnostmi při přípravě teplé vody – průtokem až 18,5 litrů teplé vody za minutu. Nerezové zásobníky zajišťují konstantní průtok teplé vody i v případě odběru většího množství teplé vody z více odběrných míst. Díky optimálnímu rozvrstvení vody v zásobnících je dodávka velkého množství teplé vody pro domácnost rychlá a bezproblémová.

K prodloužení doby mezi dvěma ohřevy zásobníku, redukci tepelných ztrát a snížení hlučnosti kotle Tiger Condens přispívá i umístění hydraulických komponentů v dobré izolaci. Vyšší modulační rozsah tepelného výkonu umožňuje závěsným kondenzačním kotlům Tiger Condens pracovat vždy s nejnižším možným výkonem a nízkým počtem cyklů zapínání a vypínání.

Ke zvýšení tepelné pohody přispívá použití ekvitermního režimu regulace a rovněž obousměrně komunikujícího bezdrátového eBus pokojového regulátoru Thermolink LUX s venkovním snímačem teploty.

Kotel Tigr Condens
Kotel Tigr Condens

Zásobníky
Zásobníky

Až 185 litrů teplé vody za 10 minut

Technologie nerezových zásobníků s vrstveným ukládáním teplé vody zahrnuje kombinaci dodávky teplé vody průtokovým a akumulačním způsobem. V době sprchování nebo mytí, kdy je odběr teplé vody menší, pracuje kotel v průtokovém režimu a nevyužívá zásobu teplé vody v zásobnících. Při větším odběru teplé vody se voda současně odebírá průtokovým způsobem a rovněž ze zásobníků. Současnou dodávkou vody ohřívanou průtokem a vody ze zásobníku je možné již v průběhu 10 minut získat až 185 litrů teplé vody, což pohodlně stačí na napuštění velké vany nebo zásobování více koupelen.

Po vyčerpání teplé vody přejde kotel Tiger Condens do režimu ohřevu zásobníků. Tento systém umožňuje znovuohřátí teplé vody za méně než 10 minut, díky čemuž má uživatel v krátké chvíli k dispozici dalších 185 litrů teplé vody. Cyklus ohřívání vody se v kotli Tiger Condens spouští automaticky tak, aby se v zásobnících vždy udržovala teplá voda o požadované teplotě.

Stabilní dodávka teplé vody

Použitý systém nerezových zásobníků s vrstveným ukládáním teplé vody přináší uživatelům další výhody. Oproti tradičním zásobníkům s trubkovým výměníkem kde je teplota teplé vody nerovnoměrná a do odběrného místa přitéká voda o různé teplotě, což snižuje uživatelský komfort, je tento problém eliminován.

Stabilita teploty teplé vody je nezávislá na velikosti průtoku v průběhu čerpání ze zásobníku. Se systémem nerezových zásobníků s vrstveným ukládáním teplé vody se také předešlo usazování vodního kamene v zásobnících, protože vodní kámen se usazuje tehdy, když se voda dotýká povrchů s vysokou teplotou, který tento systém v zásobnících nevyužívá. Dále zásobníky jsou vyrobené z nerezavějící oceli, proto není potřebná ochrana proti korozi.

U kotlů Tiger Condens tak odpadá nutnost každoroční kontroly stavu ochrany zásobníku, což přispívá ke zjednodušení a zlevnění servisní prohlídky.

Více informací o kotlích značky Protherm získáte na www.protherm.cz.

Hlavní výhody systému ISODYN²
Hlavní výhody systému ISODYN²
Současné zásobování teplou vodou s teplotou 40 °C do sprchy a umyvadla
Současné zásobování teplou vodou s teplotou 40 °C do sprchy a umyvadla
Současné zásobování dvou van teplou vodou s teplotou 40 °C
Současné zásobování dvou van teplou vodou s teplotou 40 °C

Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)
logo Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)

Společnost Protherm, která velmi sebevědomě vstoupila v roce 1992 na český trh se svým elektrokotlem, patří v současné době mezi přední české značky tepelné techniky. Díky zapojení do koncernu Vaillant Group exportuje Protherm své výrobky do mnoha zemí ...