Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odhlučněná domovní kanalizace RAUPIANO PLUS

Ticho jako základ pro kvalitní bydlení

Ten, kdo se rozhoduje stavět, uvažuje v dlouhodobé perspektivě, neboť rozhodnutí, která se přijmou dnes, mají svůj vliv po desetiletí. V rámci pečlivého zvážení z hlediska nákladů a užitkovosti je tudíž důležité vybírat řešení orientovaná do budoucna. Odhlučněnou domovní kanalizací RAUPIANO PLUS nabízí REHAU systém, který v oblasti domovní techniky zaručuje kvalitu, klid a tím i komfort bydlení. Subjektivně vnímaná hladina hluku se, oproti běžným trubkám pro vnitřní kanalizaci, značně snižuje, takže je prakticky neslyšitelná.

Dimenze a hydraulické vlastnosti RAUPIANO PLUS jsou v souladu se stávajícími německými a evropskými normami. Tím jsou odtokové schopnosti jednoznačně definovány a při projektování je možné postupovat podle, po léta osvědčeného, systému HT. RAUPIANO PLUS je certifikováno u ITC Zlín a celé řady evropských zkušebních institutů jako např. Německým institutem pro stavební techniku v Berlíně (Deutsches Institut fuer Bautechnik in Berlin).

Zvukově izolační vlastnosti RAUPIANO PLUS jsou směrodatné. Hluk se v kanalizačních systémech šíří vzduchem i hmotou. Při vývoji RAUPIANO PLUS byl kladen velký důraz na minimalizaci obou rušivých elementů a odstranění obtěžování hlukem. Cíle bylo dosaženo inteligentní, třívrstvou konstrukcí trubní stěny ze speciálního materiálu a použitím patentované hluk tlumící upevňovací techniky. Vlastnosti tlumící hluk potvrdila zkouška v rámci standardního pokusu dle EN 14366 v renomovaném Frauenhofer institutu pro stavební techniku ve Stuttgartu. Jako měřítko byla, na rozdíl od DIN 4109 (Hluková ochrana ve výškových budovách), použita současná a výrazně přísnější směrnice VDI 4100.

Odhlučneným systémem RAUPIANO PLUS nabízí firma REHAU systém, ketrý Vám nabízí vysokou kvalitu, klid a komfort bydlení pro centrální prvek TZB.
Odhlučneným systémem RAUPIANO PLUS nabízí firma REHAU systém, ketrý Vám nabízí vysokou kvalitu, klid a komfort bydlení pro centrální prvek TZB.
Patentované vysoce odhlučněné upevnění, které se skládá z podpůrné a fixační objímky, minimalizuje hluk šířící se hmotou.
Patentované vysoce odhlučněné upevnění, které se skládá z podpůrné a fixační objímky, minimalizuje hluk šířící se hmotou.
RAUPIANO PLUS s protipožární manžetou.
RAUPIANO PLUS s protipožární manžetou.

Připojovací díl – těsní až do 2 barů a zabraňuje roztažení spojovacích spon.
Připojovací díl – těsní až do 2 barů a zabraňuje roztažení spojovacích spon.

Na základě vysoké rázové odolnosti, která je vyžadována v „drsném“ stavebním provozu a to zejména v zimních měsících, smí být RAUPIANO PLUS viditelně označeno symbolem „Ledový krystal“ (sněhová vločka). Tato klasifikace dle EN 1451/1411, jakož i jednoduchá manipulace a rychlá montáž zaručují i při nízkých teplotách naprostou spolehlivost instalace. Navíc je u RAUPINO PLUS zachován osvědčený způsob spojování jako u HT, tj. pomocí násuvného hrdla s gumovým těsněním. Není potřeba žádné dodatečné nářadí.

Systém RAUPIANO PLUS je odolný vůči korozi, kyselinám a vysokým teplotám. Oděruvzdorný a absolutně hladký vnitřní povrch zajišťuje optimální hydraulické poměry. Inovativní protipožární řešení je přizpůsobeno celému systému, je certifikováno nezávislým institutem a splňuje příslušné zákonné normy.

Kompletní sortiment trubek, tvarovek a příslušenství v dimenzích DN 40 až DN 200, kompatibilita s běžnými systémy HT a KG a atraktivní vzhledové provedení jsou vrcholem moderního systému udávajícího směr do budoucna.

Skupina REHAU

REHAU je spolehlivým a stabilním partnerem pro místní dodavatele a obchodní partnery v regionu. Jako prvotřídní značka na bázi polymerů je REHAU celosvětově uznávanou vedoucí firmou v oblastech stavebnictví, automobilového průmyslu a průmyslu.

Na kontinuálním růstu se REHAU podílí vlastními silami – silou inovací a kompetentním řešením v oblasti technik pro zpracování povrchů, vývoje materiálu a systémů je jedinečným moderním a profesionálně řízeným rodinným podnikem v oblasti průmyslu umělých hmot.

Přes 15 000 pracovníků na 170 místech na celém světě se angažovaně podílí na úspěchu. REHAU Česká republika je součásti regionu jihovýchodní Evropy se sídlem správy v Guntransdorfu u Vídně.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...