Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dyson Airblade - osušovač rukou nové generace

Nejrychlejší, nejhygieničtější a provozně nejlevnější řešení na trhu

Inovátorská značka Dyson je známá především díky svým vysoce kvalitním vysavačům, založeným na cyklonové technologii. Před časem ale uvedla na trh jedinečný osušovač rukou, který můžete najít v předních hotelech i restauracích v České republice, ale také například na ruzyňském letišti, kde je instaloval výhradní distributor Able Electric s.r.o.

Rychlost

Dyson Airblade se už na první pohled liší od konvenčních osušovačů, které jen foukají teplý vzduch z rozměrného otvoru. Pracuje totiž na zcela odlišném principu - uživatel do něho vloží ruce, ze kterých během pouhých 10 vteřin stáhne vodu extra silný proud vzduchu ze dvou 0,3 mm úzkých protilehlých štěrbin. Vzduch fouká na ruce neuvěřitelnou rychlostí 640 km/h. Žádný jiný osušovač se s ním proto nemůže rovnat, natož pak papírové ručníky, kterých lidé z dávkovače vytáhnou vždycky víc, než je nutné. Základní devízou Airblade je tedy rychlost a kvalita osušení rukou.

Hygiena

Výrobek byl schválen British Skin Foundation, proto je možné ho používat i v potravinářských a zdravotnických zařízeních. Díky HEPA filtru s neomezenou životností zachytí 99,9 % bakterií, jež se nacházejí ve vzduchu používaném k osušení rukou. Antibakteriální úprava samotného přístroje snižuje výskyt bakterií na jeho povrchu také o 99,9 %. Uživatel se současně nemusí Airblade vůbec dotknout, zapne se sám, jakmile do něho vložíte ruce.


Levný provoz

Airblade byl navržen jako úsporné řešení, které může oproti běžným osušovačům ušetřit až 80% energie. Dáno je to v první řadě použitím revolučního digitálního elektromotoru s nízkou spotřebou energie. Dále samozřejmě rychlostí osušení a s tím spojeným kratším provozem zařízení, ale také tím, že Airblade nemá topnou spirálu ohřívající vzduch. Ve srovnání s papírovými ručníky jsou jeho provozní náklady desetinové, oproti standardním osušovačům pětinové. Pokud porovnáme náklady na pořízení Airblade a doplňování papírových ručníků, návratnost investice do řešení Dyson je kratší než rok.

Odolnost

Zátěžové testy firmy Dyson také prokázaly, že Airblade je velmi odolný proti poškození - a to jak úderům či vylamování, tak cigaretám, chemikáliím nebo extrémním změnám teplot. Rozhodně se proto nemusíte bát osušovač pořídit do své firmy, protože Vám bude spolehlivě sloužit dlouhé roky.


 
 
Reklama