Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odsávání pachů z WC mísy, bezdotykové baterie a pisoáry - atraktivita se značkou Geberit

Zatímco montážní prvky umožňující odsávání zápachu přímo z WC mísy jsou určeny pro soukromý sektor, zejména pro WC mísu umístěnou v koupelnách, bezdotykové baterie a pisoáry jsou určeny pro veřejné hygienické prostory.

Odsávání pachů na WC

Umístění WC ve společném prostoru s koupelnou přináší mnoho výhod, současně však také nutnost myslet na způsob, jakým bude tento prostor odvětrán. Kromě odsávání celé místnosti je za ideální považováno takové řešení, které minimalizuje únik zápachu přímo z mísy.

Geberit dodává speciální montážní prvky pro závěsná WC umožňující odsávání zápachu přímo ze záchodové mísy. Odsávání lze namontovat na prvek Kombifix 110.367.00.1, Duofix 111.367.00.1 a Sanbloc 440.323.00.1. Tyto prvky mají na splachovací trubce mezi nádržkou a mísou vysazenou odbočku pro napojení odsávání. Spínání ventilátoru je možné napojit na světlo či pohybové čidlo a doběh nastavit na několik minut po opuštění místnosti.


Geberit Kombifix

Důležitá je i skutečnost, že velikost potrubí a ventilátoru je závislá na místních podmínkách (velikost místnosti, výška objektu, systém odvětrání apod.). Důležitý je správný návrh odsávacího ventilátoru - max. výkon Qc = 18 m3/hod.

  • minimalizuje únik zápachu přímo z mísy
  • zápach se nešíří po místnosti
  • ekonomické úspory při vytápění
  • dosažení absolutního hygienického komfortu
  • velmi nízké pořizovací náklady

Vzduchotechnické potrubí ani ventilátor nejsou součástí výrobku a musí je provést montážní firma již při montáži závěsného WC.

Umyvadlové armatury HyTronic kombinují design a funkčnost

Atraktivita a funkčnost hygienických prostorů je důležitější, než kdy dříve. Firma Geberit - evropský lídr na trhu sanitární techniky nyní nabízí poslední generaci umyvadlových armatur, které jsou ještě spolehlivější a kombinují rychlé a inteligentní detekování s minimální údržbou.

Bezdotykové umyvadlové armatury HyTronic85 a HyTronic86 nabízí vysokou provozní spolehlivost a odolnost. Inteligentní detekční systém reaguje rychle dokonce i v kombinaci s chromovanými ocelovými umyvadly a má různé provozní programy včetně úspory vody a speciální program opožděného zastavení vody. Dalším plusem je program automatického proplachování, který při dlouhodobém nepoužívání v určitých intervalech spouští proud vody a tak zabraňuje stagnaci vody v potrubí a tím zhoršení její kvality.

Doba proudění vody může být individuálně nastavena. Vyspělá technologie stojánkových armatur může být napájena nejen ze sítě, ale i z baterií s dlouhou životností. To je obzvláště praktické, pokud není k dispozici zdroj elektrické energie (např. při rekonstrukcích) nebo kde je obtížné instalovat elektrické rozvody. Ekonomický režim při napájení z baterie zajistí, že instalovaný senzor sníží frekvenci provozního zjišťování (smart power mode). Tím se prodlouží životnost baterie.

Nástěnné armatury HyTronic87 a HyTronic88

Nástěnné elektronické armatury HyTronic87 a 88 Vás přesvědčí svým jednoduchým designem a promyšlenou konstrukcí. Snadno se instalují, jsou kompatibilní s připojovací jednotkou pod omítku HANSAVAROX a mohou být snadno napojeny na vícevrstvé potrubí Mepla pomocí adaptéru MeplaFix. Pro montáž do sádrokartonových konstrukcí je možné použít nový montážní prvek Duofix pro umyvadlo. Nástěnné armatury HyTronic 87 a 88 nabízí stejné funkce jako stojánkové armatury HyTronic85 a 86 a liší se délkou výpustného raménka.

Podle tvaru umyvadla si můžete zvolit kratší (HyTronic87) nebo delší raménko (HyTronic88).

HyTronic - shrnutí hlavních funkcí

  • Spolehlivý provoz díky odolné konstrukci (odolná proti vandalům)
  • Technologie dvou infračervených paprsků pro rychlou detekci
  • Elektronika s automatickou adaptací detekčního systému na okolí - spolehlivá funkčnost dokonce i s chromovanými ocelovými umyvadly
  • Opakované proplachování, ekonomický program a program opožděného zastavení a trvalého proudu
  • Možnost deaktivace pro případ čištění umyvadla
  • Bezpečnostní pojistka k prevenci nekontrolovaného úniku vody
  • Ekonomický režim pro delší životnost baterie
  • Armatury mohou být nastaveny dálkovým ovládáním
  • Možné napájení ze zdroje nebo baterie
  • Bezpečnostní funkce pro zastavení vody v případě otevření armatury

Infračervené paprsky pro rychlou detekci
 
Špičkový výkon: HyTronic85
 
Čisté puristické tvary: HyTronic86
 
Přesvědčivý design: HyTronic87

Automatické elektronické ovládání splachování pisoárů

Ve veřejném a poloveřejném sektoru stojí čistota a spolehlivost na prvním místě. Bezdotykové splachovací systémy Geberit předčí v tomto směru všechna očekávání.

Moderní elektronické ovládání spouští splachování bezdotykově pomocí detekce infračerveným paprskem. A to i za různé intenzity osvětlení. Díky distančnímu a prostorovému měření rozezná elektronika spolehlivě, zda osoba pouze prochází kolem, postává v blízkosti nebo zda pisoár skutečně používá. Barva oblečení nebo předměty a barvy v blízkém okolí nemají na spolehlivou funkci žádný vliv.

Speciálně pro renovaci stávajícího zařízení bylo vyvinuto pisoárové ovládání na omítku. Je to ideální řešení při výměně zastaralého ručního systému splachování.

Pneumatické ruční ovládání splachování má krycí desku z odolného plastu v povrchové lakované úpravě ušlechtilý matný chrom nebo bílé. Součástí je splachovací pneumatický ventil, spojovací hadička, uzávěr, filtr nečistot a upevňovací materiál. U pisoárů je možné použít též pneumatické nožní splachování Dálkové ovládání umožňuje údržbě nastavení parametrů splachování bez demontáže a složitého testování. Navíc je k dispozici dálkové ovládání pro úklid, které umožňuje libovolně blokovat splachování a opět je uvádět do provozu za účelem efektivního čištění pisoáru.

Geberit nabízí inteligentní řešení pro případ nárazových vln opakujících se použití zařízení (např. během přestávek v divadle). Armatura Geberit rozpozná takový případ a dynamicky se mu přizpůsobí - splachování se v průběhu náporu omezí na minimum a k velkému spláchnutí dojde až poté, co vlna náporu pominula. Tak šetří Geberit spotřebu vody a provozní náklady.

Typy pisoárových ovládání


1. Mambo - manual
 
2. Mambo - infra
 
3. Samba

Popisy k obrázkům:

1. Tlačítko Mambo pro veřejný sektor pro manuální ovládání. Univerzální korpus tlačítka umožňuje jednoduchou výměnu za infračervené Mambo.
2. Tlačítko Mambo pro veřejný sektor s infračervenou elektronikou. Nastavitelné na 1 - litrové splachování.
3. Novinka - tlačítko Samba v bílé barvě. Ladí s ovládacím tlačítkem Samba pro WC.

Do extrémně zatížených prostorů je možné navrhnout radarové splachování pisoárů VS-vandal systém. Splachovací čidlo je zde umístěno za keramikou pisoáru.

Pisoárové dělicí stěny

Pisoárové dělicí stěny Geberit zajistí i u řadového umístění pisoárů diskrétní vymezení prostoru.

Na výběr jsou dva designově zcela rozdílné tvary - harmonická elipsa a architektonicky přísný obdélník. Pevné a robustní příčky vyrobené z bezpečnostního skla působí díky satinovanému povrchu velmi elegantně. Stěny jsou k dispozici v barvě zelené a šedé. Upevnění ke zdi pomocí šroubů je skryto za hliníkovou krytkou.



Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.