Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JIKA obklady pro rok 2016: ve znamení nejnovějších trendů

Přírodní kámen, mozaiky a barvy - to jsou trendy roku 2016 v obkladech a dlažbách české tradiční značky Jika. Mezi novinkami se vyjímají řady Imagination, Di Pietra a Arty.


Pestrá nabídka přináší nekonečné možnosti kombinací pro moderní interiéry, rekonstrukce noblesních prvorepublikových vil a bytů, stejně tak vyniknou při řešení bydlení v country či vintage stylu.

 

Mozaika IMAGINATION


Mozaiky série IMAGINATION charakterizuje vkusný kontrast jemných chladných tónů kamene či dřeva. Dodá novou atmosféru a styl nejen koupelně, ale originálně vyřeší i kuchyni. Obklady, včetně mozaikových, jsou k dispozici ve formátu 21,4 × 61 cm. Kamenný dekor je plastický, v prostoru vynikne v unikátním zákoutí nebo například v elegantním pruhu dotvoří záměr architekta. Pastelové tóny dřevěného dekoru se krásně kombinují s keramickou parketovou podlahou, ideální jsou dlažby ze série Aspen, Reno, popřípadě Barrel. Originální, vysoce odolná dlažba IMAGINATION ve formátu 44,5 × 44,5 cm je k dispozici v šedé a béžové barvě, které báječně zvýrazní teplo a rodinnou atmosféru našich domovů.

Série DI PIETRA


Série DI PIETRA připomíná kameny v pohybu. Exkluzivní dekor zaujme věrnou kresbou přírodního kamene, například křemence. Vše je elegantně sjednoceno do dvou tónů – chladnější je k dispozici v barvách Gris a Marengo, teplejší nabízí odstín Beige. DI PIETRA nabízí velké možnosti kreativcům a milovníkům originálních řešení. Díky náhodné kombinaci jednotlivých dlaždic s různými vzory kamene vznikají prostory s velkým scénickým efektem, ve kterém nechybí iluze nekonečného pohybu a vícerozměrnosti. Napomáhá tomu i velkorysý formát 60 × 60 cm. Dlažba je rektifikovaná, tedy s hranami zabroušenými tak, že spáry jsou takřka neviditelné. Na výběr je povrchová úprava Natural či Lapato.

Kolekce ARTY

Portfolio novinek značky JIKA pro rok 2016 doplňuje mozaiková kolekce ARTY. Vyniká pestrostí barev, má v sobě dynamiku a interiérům dodává potřebnou svěžest. Jako originální designový doplněk oživí jak prostor koupelny, tak ostatních interiérů. Mozaiky jsou k dispozici v široké škále provedení – z přírodního kamene, skla, keramiky, kovu či různých kombinací těchto materiálů. Čtyři nové mozaiky řezané z keramických obkladů o rozměru 30 × 30 cm jsou k dispozici v červeném, černém, oranžovém a modrém provedení.

Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.jika.cz.