Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odvodnění středně zatěžovaných ploch se žlabem MEA FLUID

Nový odvodňovací žlab MEA FLUID z SMC kompozitu nabízí projektantům cenově i konstrukčně efektivní řešení ploch, které jsou středně zatěžované. Žlaby MEA FLUID jsou určeny pro bezpečný svod vody systémem liniového odvodnění. Při použití tohoto systému voda urazí ke žlabu krátkou vzdálenost a plocha se dá snadno vyspádovat.

Žlab, který má osvědčený tvar, spadá do třídy zatížení A15, B125 a C250. To znamená, že je určen pro chodníky, pěší zóny, postranní pásy silnic, parkoviště pro osobní auta a parkovací domy.

Systém žlabů s roštem šířky 100 nebo 150 mm má vysokou hydraulickou kapacitu. Tělo žlabu je z vysokopevnostního SMC kompozitu, který odolá agresivním chemikáliím, olejům, benzínu i horkému asfaltu. Jedná se o spojení polyesterové pryskyřice, minerálních plniv, aditiv a sklolaminátových rohoží, které zaručuje žlabům vysokou pevnost a tvarovou stálost.

Projektant nebo stavitel může zvolit krycí rošty z různého materiálu i struktury dle požadavků na zatížení. V nabídce je můstkový ocelový nebo litinový, mřížkový ocelový a kompozitní rošt.

Kompozitní rošty mají vysokou chemickou odolnost a barevnou stálost. Zůstávají stále černé i po dlouholetém užívání a žádná koroze se na nich neprojevuje.

Kompletace žlabů s rošty je rychlá a jednoduchá. Patentovaný systém uchycení STARFIX umožňuje připevnit i uvolnit rošt jen rukou bez speciálního nářadí. Tento způsob montáže usnadní i údržbu.

Více informací o žlabech MEA FLUID najdete na www.ronn.cz/rubriky/sortiment/mea-fluid-100.

Projekční servis zdarma na www.ronn.cz, tel. 841 111 128.

Žlab MEA FLUID 150 mm s mřížkovým ocelovým roštem B125 kN
Žlab MEA FLUID 150 mm s mřížkovým ocelovým roštem B125 kN
Žlab MEA FLUID 100 mm s můstkovým litinovým roštem B125 kN, C250 kN
Žlab MEA FLUID 100 mm s můstkovým litinovým roštem B125 kN, C250 kN


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...