Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Senzorové armatury Schell: Důraz na úsporu a hygienu

Úspora vody je stále žhavějším tématem, ale jak se orientovat v tvrzeních jednotlivých výrobců o jedinečné úspoře? Transparentním vodítkem může být jediné slovo na obalu: WELL. Najdete jej samozřejmě také na výrobcích renomovaného německého výrobce moderních armatur Schell.

Ve skutečnosti se nejedná o jedno slovo, ale zkratku Water Efficiency Label, která označuje výrobky s garantovanou úsporou vody a energie. Jedná se o dobrovolné značení, které má zákazníkům představovat informačně přehledný systém na trhu. K vytvoření značení WELL vedl právě tlak ze strany zákazníků, kteří byli rozladěni zavádějícími informacemi na mnoha neznačkových výrobcích. Díky tomuto štítku si zákazník může být jist pravdivostí údajů o úspoře. Systém WELL v sanitární technice rozlišuje tři štítky podle rozdělení výrobků na Home, Public a Upgrade. Na soukromý a veřejný sektor jsou logicky kladeny rozdílné nároky.

S tímto značením se samozřejmě setkáte na výrobcích známé německé značky Schell: „Čím dál více našich zákazníků věnuje tomuto značení pozornost,“ vysvětluje obchodní zástupce společnosti Schell v ČR Aleš Řezáč. „Jedná se sice o dobrovolné, ale certifikované značení. Každý výrobek, který toto označení nese, je poměrně přísně testován.“

Aleš Řezáč dodává, že v souvislosti s označením WELL není tématem pouze šetření vody: „Druhým tématem je omezení dotyku rukou s armaturami. Je známo, že hodně přenosných nemocí vzniká právě kvůli kontaktu s armaturami ve veřejných prostorách. Proto firma Schell vyvíjí elektronické armatury, u kterých ke kontaktu nedochází, a proto klesá počet onemocnění,“ vysvětluje A. Řezáč.

Schell je jedním z předních výrobců moderních sanitárních armatur pro umyvadla, sprchy, toalety i pisoáry, díky kterým lze snížit spotřebu vody podle typu použití až o 40 procent proti zastaralým armaturám. Ve výrobcích pro domácnosti se Schell soustředí také na zařízení, kterými proteče hodně vody o různých teplotách, tedy v kuchyni, prádelně apod. I tyto výrobky Schell se značkou „Made in Germany“ splňují přísné normy nejen Evropské unie, ale také požadavky domácího Německého svazu plynařů a instalatérů, který je vyhlášený svou přísností a velmi dbá na bezpečnost.

 Schell Puris
Schell Puris
Schell Celis
Schell Celis

Více informací o firmě Schell získáte na www.schell.eu nebo na uvedených kontaktech.


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.