Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KLUDI ZENTA: Nové bezdotykové varianty v nástěnném provedení

Štíhlá, minimalistická, ale současná – řada Kludi Zenta, svým jasným, přímočarým architektonickým tvarem těla nastavuje trendy v koupelnách. Na to navazuje i nové nástěnné řešení Zenty: Kombinace typického designu baterie Zenta a sofistikované senzorové technologie zajišťuje absolutní hygienu při mytí rukou.


Elektronické baterie Kludi Zenta mají bezdotykové ovládání průtoku vody. Tím se starají o maximální hygienu ve veřejných, ale i soukromých budovách, jako jsou školy, úřady, kancelářské budovy, odpočívadla a hotely a restaurace. Protože jsou na takových místech sanitární prostory intenzivně využívány, je důležitým argumentem pro použití baterií řízených senzorem i šetrné zacházení s vodou. Infračervená technologie pozná, když se k optickému senzoru přiblíží ruka a teprve poté spustí vodu. Inteligentní funkce účinně brání nechtěnému zapnutí způsobenému např. kapkami vody na senzorickém poli.

Elektronickou nástěnnou variantou nové Zenty můžete funkčně a esteticky vybavit jak intenzivně využívané veřejné toalety, tak soukromou koupelnu. Na výběr je několik variant. Pro nástěnnou montáž přichází tato baterie s rozetami kulatými nebo v designu soft edge s výtokem o délce 190 nebo 240 mm, který skvěle ladí s klasickou stojánkovou baterií Zenta a stejně tak dobře se hodí k vestavěným umyvadlům nebo umyvadlovým mísám. Pole senzoru je stejně jako baterie vyvedeno v designu Soft Edge. Se svým tělem z lité mosazi pokrytým lesklou chromou vrstvou se nástěnné řešení hodí všude tam, kde je vyžadována hygiena, odolnost, snadné čištění a šetrné zacházení s vodou.

K dispozici jsou typy armatur s páčkou pro individuální nastavení teploty vody nebo typy bez možnosti nastavit teplotu – tedy pro studenou vodu, případně pro vodu s teplotou nastavenou centrálním termostatem. Velikost senzorem snímané oblasti je pro obě délky výtoku přednastavena již při výrobě. Volitelné je dálkové ovládání, kterým se dá kdykoli individuálně nastavit dosah senzoru, doba, po kterou poteče voda a časový interval pro hygienické propláchnutí. To je perfektní pro hotely a všude tam, kde je potřeba jednotné nastavení pro více uživatelů. V případě potřeby umožňuje funkce reset na dálkovém ovládání uvedení senzorové nástěnné Zenty zpět do továrního nastavení.






Vhodné podomítkové těleso

Nové elektronické podomítkové těleso s integrovaným magnetickým ventilem zajišťuje opravdu ploché zabudování (jen 70 až 100 mm) – tedy s montážním rozpětím 30 mm. Vysoce kvalitní termoplast podomítkové části chrání citlivé části a zároveň slouží jako ochranná skořápka a montážní šablona, zatímco přední část pouzdra může být jednoduše odstraněna nebo zaříznuta na délku. V plastovém pouzdru je také umístěn prostor pro napájecí baterii, pokud jde o infračervený senzor s napájecí baterií. U variant napájených elektrickou sítí je podomítkové těleso vybaveno podomítkovým napájením a vedením, které je kompatibilní se všemi standardními elektrickými zásuvkami. Integrovaný kondenzátor bezpečně uzavře ventil i bez přísunu elektrického proudu a ochrání tak koupelnu před potopou při výpadku elektrického proudu během používání senzorové baterie KLUDI ZENTA.

 
 
Reklama