Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teče vám kulový kohout? Poradíme vám, jak vybrat lepší

Pod značkou GIACOMINI vzniká široká škála uzavíracích armatur
Pod značkou GIACOMINI vzniká široká škála uzavíracích armatur

Jak poznat kvalitní uzavírací armaturu od levné náhražky?

Žádný obchodník nepřizná, že nízká prodejní cena jeho topenářských výrobků často znamená i nekvalitu. Krátká životnost si vyžádá drahé a náročné opravy, a tím i vysoké dodatečné náklady.

Pokud nechcete hazardovat se zdravím, řešit drahé opravy a dodatečné náklady krátce po realizaci, investujte raději do kvalitní italské produkce.

Nízká cena, nekvalita a krátká životnost

Nízká cena vykompenzovaná krátkou životností, malou odolností při vyšším tlaku a nízkou spolehlivostí. To jsou společné jmenovatele většiny produkce kulových kohoutů v Číně, Tchaj-wanu nebo jiných východních států, které se masově dováží i na trh v ČR.

I sami movitější obyvatelé těchto států si raději pořídí kvalitní zboží z evropské produkce, než výrobky svých krajanů. Obávají se problémů plynoucím z nekvalitní mosazi, vyluhování jedovatého olova do vody a korodování ocelových dílů.

Zvýšená mechanická odolnost kulových kohoutů GIACOMINI

Průřez kulovým kohoutem R950 s „hranatou“ koulí DADO
Průřez kulovým kohoutem R950 s „hranatou“ koulí DADO

Firma GIACOMINI nabízí řady kulových kohoutů s atestací jak pro vodu, tak pro plyn. Všechny kulové kohouty mají hygienický atest na pitnou vodu.

Kulové kohouty značky GIACOMINI byly vyprojektovány tak, aby se dosáhlo zvýšené mechanické odolnosti a minimalizovala se místa, která se zanáší. Dále aby se garantovala funkčnost také za velmi vysokých tlaků.

Použité materiály jsou vhodné pro aplikaci na instalacích s horkou nebo studenou vodou, pitnou vodou, plynem, uhlovodíky, stlačeným vzduchem a nasycenou suchou párou.

Kulové kohouty bez nutnosti údržby

Výstupní kontrola odhalí případné defekty z výroby
Výstupní kontrola odhalí případné defekty z výroby

Kulový kohout GIACOMINI nevyžaduje údržbu. Vlastní tělo je sešroubováno, dotaženo přesným momentem a slepeno.

Významným prvkem je způsob uložení dříku. U kohoutů GIACOMINI je dřík montován zevnitř a je tak zajištěn proti neodborné manipulaci. Je těsněný dvěma o-kroužky. Bez rozebrání kulového kohoutu nelze dřík žádným způsobem vyjmout, a tím narušit těsnost systému.

 

Kované kulové kohouty z kvalitní mosazi

Základem kvality kulových kohoutů GIACOMINI je kovaná koule
Základem kvality kulových kohoutů GIACOMINI je kovaná koule

Těleso ventilu je z mosazi MS 58 potažené niklem nebo niklem a chromem. Koule je diamantově vybroušena, poniklovaná a pochromovaná. Těsnění koule je profilové z PTFE.

Díky tomu, že tělo i uzavírací koule kulových kohoutů GIACOMINI jsou kované, jsou naše kulové kohouty mnohem kvalitnější, než odlitky.

Kování je investičně náročná technologie. Přináší zhutnění kovu a tím i dosažení větší pevnosti.

Evropská certifikace kvality

Kulové kohouty GIACOMINI mají náročné evropské atesty
Kulové kohouty GIACOMINI mají náročné evropské atesty

Veškerý sortiment GIACOMNI splňuje náročné evropské normy UNI EN ISO 9001 (záruka kvality), UNI EN ISO 14001 (záruka ekologické výroby) a OHSAS 18001 (ochrana zdraví při práci).

Při zakoupení kulových kohoutů GIACOMINI máte také jistotu, že kulové kohouty splňují české normy, bez kterých se nesmí topenářské výrobky na českém trhu prodávat. Kvalitu našich výrobků otestoval Strojírenský zkušební ústav v Brně.

 

Záruka pravosti a garance GIACOMINI

Plomba s hologramem na matici držící ovládací páčku – garance původu z produkce GIACOMINI
Plomba s hologramem na matici držící ovládací páčku – garance původu z produkce GIACOMINI

A jak poznáte kulové kohouty Giacomini? Podle loga na ovládací páčce.

Pro vaši jistotu, že se na kohout vztahují záruční podmínky výrobce GIACOMINI, je matice upevňující ovládací páčku opatřena plombou s hologramem.


GIACOMINI CZECH, s.r.o.
logo GIACOMINI CZECH, s.r.o.

Firma GIACOMINI S.p.A. je jedním z předních světových výrobců mosazných topenářských armatur. Hlavním cílem všech výrobků a systémů značky GIACOMINI, ať již v oblasti vytápění anebo v oblasti chlazení, je dosažení tepelné pohody u co možná největšího ...