Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odvodnění průmyslových podlah nerezovými žlaby

15 let se firma RONN zabývá nerezovým odvodněním v potravinářských, chemických a dalších provozech. Vyvinuté systémy vynikají spolehlivostí a osvědčily se na řadě míst nejen v České Republice, ale také na Slovensku, Rakousku, Německu a dalších zemích. Nerezové vany, žlaby a vpusti jsou vždy individuálně uzpůsobeny pro jednotlivé aplikace. Podle bohatých zkušeností se navrhují jiná řešení pro žlaby v pivovarech a jiná pro velkokuchyně.

Základní rozdělení typových řad je na R´0200 Standard a na R´0100 Compact. Zásadní rozdíl je v rozměrech žlabů a technického řešení vpustí.

Štěrbinový žlab R´4200
Štěrbinový žlab R´4200

Typově lze žlaby rozdělit na štěrbinové R´4200, které se navrhují převážně při výskytu menšího množství vody. Velice často se používají v nejen potravinářských provozech , ale také na terasy a balkony. Standardní výšky žlabů jsou 60–100 mm, ale dodávají se také od 50 až do 140 mm.

 
Štěrbinový žlab s roštem R´5200
Štěrbinový žlab s roštem R´5200

Štěrbinové žlaby s roštem R´5200, určené a osvědčené pro potravinářský průmysl, kde potřebujeme odolné a snadno čistitelné žlaby, mají pevný rošt z nerezového plechu tl. 10 mm.

Krabicový žlab
Krabicový žlab

Pro velké hltnosti a délky se používají standardní krabicové žlaby šířky 150–600 mm v libovolných hloubkách. Jednotlivé díly jsou spojovány přes přírubu s těsněním a navrhují se s dostatečným vnitřním spádem. Nerezový krycí rošt se navrhuje jako mřížkový s protiskluzem, nebo páskový pro velké zatížení a snadné čistění.

 
Záchytná vana
Záchytná vana

Převážně do kuchyní jsou určeny záchytné vany. Rozměry van nebo umístění odtoků jsou navrhovány individuálně podle dispozice zařízení.

Detaily spojení žlabu s podlahou jsou velice důležité a ve firmě RONN je na ně kladen veliký důraz. Hrany žlabů a van bývají vyplněny vysoce pevnostním sklolaminátovým tmelem, který zajišťuje vysokou odolnost a stabilitu při pojíždění i těžkými paletovými vozíky. Zakončení hran je uzpůsobeno použitému druhu podlahy a jiná hrana je pro litou podlahu, jiná pro dlažbu.

 

Vlastní projekční a vývojové zázemí firmy RONN umožňuje reagovat na rozdílné požadavky a nové trendy. Projektantům i koncovým zákazníkům je k dispozici projekční servis zcela zdarma, včetně výkresové dokumentace.

Více na http://www.ronn.cz/produkty/ronn-nerez/ nebo na info lince 841 111 128.






Ukázky realizací



MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...