Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zlatou medaili Watenvi 2011 obdrželo čerpadlo DDA od firmy Grundfos

Membránové dávkovací čerpadlo DDA od firmy Grundfos Holding získalo Zlatou medaili na veletrhu Watenvi 2011. Dávkovací čerpadlo je použitelné pro pitnou i odpadní vodu a zajišťuje kontinuální kontrolu dávkování provozních chemikálií s diagnostikou poruchových stavů.


Digitální čerpadlo DDA FCM představuje inovaci v pohonu membrány pomocí krokového motoru elektronicky řízenými otáčkami, což přináší přesné a rovnoměrné dávkování v širokém výkonovém rozsahu v poměru 1:3000. Současně zajišťuje prostřednictvím sledování tlaku v dávkovací hlavě a polohy pracovní membrány i nepřetržitou kontrolu procesu dávkování s diagnostikou poruchových stavů a jejich záznamem.
Navíc je možné nepřetržitě měřit skutečný dávkovací výkon a ten posílat výstupním signálem 4-20 mA pro další zpracování.
Celkem osm nových patentovaných technických řešení přináší modularitu pro instalaci, jednoduchost pro obsluhu a inteligenci pro řízení a kontrolu vlastního procesu dávkování.
Toto digitální dávkovací čerpadlo splňuje požadavky pro nejnáročnější dávkovací aplikace jak z hlediska řízení a zpětné kontroly, tak z hlediska materiálové odolnosti vůči fyzikálně-chemickým vlastnostem dávkovaných médií.

DDA je prvotřídní řešení – určené pro složité a náročné aplikace zaměřené na maximální spolehlivost procesů. Kromě rozšířeného rozsahu kapacity a poměru maximálního a minimálního výkonu až 1:3000 se může pochlubit mnoha novými a hodnotnými prvky.

Čerpadlo DDA od firmy Grundfos obdrželo Zlatou medaili Watenvi 2011

Balíček pro průmyslové aplikace dále zahrnuje dodatečné provozní režimy, jako je například týdenní dávkovací časovač, a nové funkce, jako je například automatické odvzdušnění.

Procesy:
Dezinfekce, regulace pH, CIP, dávkování biocidních produktů, filtrace a reverzní osmóza

Aplikace:
procesní voda, potraviny, nápoje, ultrafiltrace a reverzní osmóza, celulóza a papír, úprava kotelní vody, čistící procesy CIP (Clean in place)

Výhody

  • zvýšená kapacita a tlakové poměry
  • rozsah výkonu 1:3000
  • řídicí systém FlowControl s volitelnou diagnostikou poruch
  • monitorování tlaku
  • integrované měření tlaku
  • funkce AutoFlowAdapt
  • dodatečné provozní režimy: dávkový provozní reřim, časový režim dávkování - cyklický, týdenní
  • automatické odvzdušnění během pohotovostního režimu čerpadla
  • volitelný E-Box pro integraci Profibus DP
  • analogový výstup 4-20 mA

Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...