Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivnější odčerpání odpadní vody

Tradičně slabým místem ponorných systémů na odčerpání odpadní vody jsou plováky, kabely, spínače či nefunkční elektrody. Právě tyto součásti jsou nejčastějším důvodem poruch ponorných čerpacích systémů a způsobují nárůst provozních nákladů. Grundfos přináší na trh novinku - čerpadla s funkcí AUTOADAPT, která se přizpůsobují všem podmínkám v šachtě. Tím eliminují až 75 procent všech servisních volání a snižují náklady na montáž a uvedení do provozu o 50 %.

Čerpadla Grundfos - kalová čerpadla s řezacím zařízením (SEG), odvodňovací čerpadla do kanalizace, čerpadla na odpadní vodu a kalová čerpadla s funkcí AUTOADAPT zjednodušují čerpání odpadní vody tím, že při jejich použití je možné ze šachty odstranit všechny externí snímače, spínače a kabely.

INTELIGENTNÍ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNA ODVĚTVÍ

Funkce AUTOADAPT je skutečně inteligentním řešením, které přináší inovativní a individuální řešení pro aplikace na odpadní vodu v samosprávním, soukromém a průmyslovém sektoru. Všechny snímače jsou integrované v jediném čerpadle, které se automaticky přizpůsobuje podmínkám v šachtě. To výrazně zjednodušuje instalaci, uvedení do provozu i samotný provoz a přispívá ke zvýšení spolehlivosti celého systému.

"Kabely a plováky byly tradičně slabým článkem v ponorných čerpacích systémech na odpadní vodu," uvedl Jim Rise, Business Development Manager v společnosti Grundfos. "Vzhledem k tomu, že většina chyb v šachtách je zapříčiněna plováky nebo nefunkčními elektrodami, jejich odstraněním se odbourá to, co tento slabý článek vytvářelo, a to přinese značný užitek při snižovaní nákladů."

REDUKCE SERVISNÍCH VOLÁNÍ A NÁKLADŮ

Funkce AUTOADAPT zabezpečuje spolehlivý provoz čerpacích systémů na odpadní vodu, přičemž snižuje náklady na uvedení do provozu a montáž až o 50 procent při současném zachování monitorování a potřebných alarmů (chybových hlášení). Interní monitorování je instalované jako standard a zabezpečuje, aby čerpadlo nikdy neběželo nasucho. Odstranění rizikových míst v čerpacích systémech tak znamená snížení potřeby servisních volání o 75 procent.


DP s AUTOADAPT
 
EF s AUTOADAPT
 
SEG s AUTOADAPT

AUTOADAPT odstraňuje komplikovanost systémů. Čerpadla s funkcí AUTOADAPT se po umístění do šachty automaticky přizpůsobí a dokáží zjistit přítomnost dalších čerpadel. Až čtyři čerpadla naráz dokáží automaticky nastavit svoje spínače a vypínače hladiny a uvést se do režimu střídání čerpadel, při stálém udržování optimálního výkonu. Navíc, čerpadla se přizpůsobí fázím s vysokým přítokem tím, že se spustí paralelní provoz.

INOVACE SE ŠIROKÝMI MOŽNOSTMI POUŽITÍ

"Ve firmě Grundfos jsme nesmírně nadšení z uvedení funkce AUTOADAPT na trh," dodává Jim Rise. "Tato novinka vyzdvihuje naše zaměření přinášet na trh inovativní produkty, které odpovídají zájmům našich zákazníků a partnerů o dlouhodobou spolehlivost a udržitelnost jejich čerpacích systémů," uzavírá. Funkce AUTOADAPT je zatím dostupná ve vybraných produktových řadách čerpadel Grundfos - v kalových čerpadlech s řezacím zařízením (SEG) a odvodňovacích čerpadlech na kanalizaci, čerpadlech na odpadní vodu a kalových čerpadlech.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...