Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kruhový odlučovač lehkých kapalin TechneauSphere s konstrukcí 3v1 pro čištění vod

MEA Water Management s.r.o. přichází na trh s naprostou novinkou v odlučovačích ropných látek do 10 l/s, TechneauSphere. Jedná se o unikátní výrobek s novou konstrukcí z recyklovatelného polyetylenu, ve kterém je jádro systému zcela nezávislé na korpusu. Samotný koalescenční filtr je také inovativní. Nádobu lze vyjímat a čistit bez rizika vyplavení zachycených látek, je samonosná a odolává mytí tlakovou vodou. Je to výrobek 3v1.

Kruhový tvar nádoby a asymetricky usměrněné potrubí způsobuje obíhání vody v jednom směru. Díky tomu se kaly usadí na dně nádoby s vysokou účinností. Do prostoru koalescenčního filtru jde již předčištěná voda od hrubých částic. Koalescenční filtr tak s vysokou účinností 0,1-0,2 mg/l C10 C40 oddělí jemné kapky lehkých kapalin a zvýšením jejich objemu, nabalením podporuje flotaci. Automatický filtr, kterým jsou odlučovače vybaveny, brání nechtěnému úniku zachycených volných odkalených lehkých kapalin a je standardní součástí. Výrazně zjednodušený je i způsob usazení odlučovače do terénu.

Při instalaci i v případě spodních vod není nutné kotvit odlučovač pracně na dně výkopu, ale nádoba je vybavena centrálním kotvením do zátěžového betonu. Prstenec betonu se tak nachází ve střední části odlučovače. Vrchní, standardně dodávané, kompozitní víko má nosnost 250 kg. Konstrukce víka umožňuje, že nedochází k zatečení vody do zařízení během skladování, chrání všechny vnitřní díly během pokládky a zasypávání a umožňuje přímou instalaci v terénu.

Ve spodní části jsou integrované vstupy například pro vidlice vysokozdvižného vozíku a usnadňují tak manipulaci, ke které stačí jeden pracovník.

Projekční servis MEA Solution zdarma navrhne optimální řešení odvodnění a vyčistění dešťových vod na základě požadavků projektu.

Unikátní kruhové konstrukční řešení odlučovače ropných látek, TechneauSphere s novým konceptem nádoby, koalescenčním filtrem, pojetím toku vody uvnitř. Produkt 3v1.
Unikátní kruhové konstrukční řešení odlučovače ropných látek, TechneauSphere s novým konceptem nádoby, koalescenčním filtrem, pojetím toku vody uvnitř. Produkt 3v1.

MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...