Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úprava tvrdé vody - jak vyřešit vodní kámen

Úpravna vody NaturSoft je moderním systémem pro zabránění tvorby vodního kamene. Zařízení pracuje na principu stabilizace tvrdosti. Náplň NaturSoft využívá technologii TIC.

Úprava tvrdé vody - jak vyřešit vodní kámen

Úpravna vody NaturSoft je moderním systémem pro zabránění tvorby vodního kamene. Zařízení neodstraňuje tvrdost neboli vápník a hořčík z vody, ale pracuje na principu stabilizace tvrdosti.

Náplň NaturSoft využívá technologii TIC. Obsahuje speciální keramický granulát, který má na povrchu strukturu uhličitanu vápenatého. Na tomto povrchu se krystaly vápníku a hořčíku z protékající vody zachytí a vytvoří krystalek, který se zvětšuje. Krystaly zůstanou přichyceny pouze krátce, dokud nedorostou do velikosti v nanometrech. Poté se od povrchu filtrační hmoty odštěpí a nechají se unášet proudem vody. Krystalky o velikosti nano ztrácí schopnost vázat se na povrchu, nevytváří tvrdý vodní kámen a jsou odolné vůči vyšší teplotě. Tyto krystalky jsou bezpečné pro použití vody jako pitné, protože mají přirozenou strukturu.

Úpravny NaturSoft jsou bezúdržbové, nemají žádné provozní náklady. Nepotřebují elektrickou energii pro provoz ani odpad, pouze tlak vstupní vody. Neprovádí se žádná regenerace solí a nepotřebují žádný zpětný proplach, tudíž není třeba ani odpadní jímka. Zařízení vyžaduje minimální údržbu, protože nemá žádné elektrické, pohyblivé nebo opotřebitelné díly. Keramický granulát se nespotřebovává.

Technologie NaturSoft nepřidává žádnou přísadu do upravované vody. Vápník a hořčík jsou v upravené vodě stále přítomny, a tudíž využitelné pro lidský metabolismus. Dalšími výhodami jsou až o polovinu menší spotřeba mýdla a pracích prostředků, lépe vyprané a hebké prádlo, jemnější ruce a lesklejší vlasy po umytí a žádné stopy po vodním kameni na částech sprchy, vanové baterii nebo dřezu.

Voda upravená technologií NaturSoft dokáže také odstranit již usazený vápník ve vodovodním potrubí, tento proces může trvat až 5-6 měsíců, v závislosti na stáří vodovodního potrubí a velikosti usazenin. Systém NaturSoft je testovaný a certifikovaný v německém institutu DVGW s účinností 99,6 % v prevenci na usazování vodního kamene. (DVGW je mezinárodně uznávaný, nezávislý institut, který má velice přísné požadavky na kvalitu a jeho certifikáty jsou uznávány po celém světě.) Certifikát a pracovní listy je možné si u nás vyžádat.

 
 
Reklama