Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Alcaplast testuje v brněnské nemocnici speciální modul

Speciálně upravený modul pro hendikepované osoby nebo pro lidi se sníženou hybností testuje společnost Alcaplast v brněnské Fakultní nemocnici. V čem spočívá jeho jedinečnost, prozradil generální ředitel Alcaplastu František Fabičovic.

WC modul slouží jako instalační rám do zdi, na který se zavěsí toaletní mísa pro invalidy
WC modul slouží jako instalační rám do zdi, na který se zavěsí toaletní mísa pro invalidy

Tento WC modul slouží jako instalační rám do zdi, na který se zavěsí toaletní mísa pro invalidy. Vyznačuje se hned několika specifickými vlastnostmi. Je osazený elektrickým lineárním pohonem, který umožňuje nastavovat výšku toalety v rozmezí až třiceti centimetrů,“ vysvětlil Fabičovic.

Součástí modulu jsou také dvě sklopná madla s elektronickým ovládacím panelem. S jeho pomocí lze toaletu nejen posunovat nahoru a dolů, ale také ji spláchnout, nebo si v případě potřeby přivolat pomoc personálu nemocnice.

Uložení panelu jsme promýšleli s vývojáři přesně tak, abychom co nejvíce ulehčili obsluhu WC lidem hendikepovaným, starším a nemohoucím, nebo v nemocnicích pacientům po operacích kloubních implantátů,“ doplnil ředitel společnosti Alcaplast, která je největším výrobcem sanitární techniky ve střední a východní Evropě.

Modul má podle jeho slov zcela nově navrženou nosnou konstrukci i její posuvnou část. „Velkou pozornost jsme také věnovali způsobu uložení pohonu a elektrickému ovládání oplachu toalety. První reakce z testovacího provozu jsou velmi pozitivní, nicméně máme před sebou ještě dlouhou cestu, lemovanou mnoha zkouškami ve státní a interní zkušebně,“ usmíval se spokojeně ředitel.


Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 
Reklama