Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Téměř bezúdržbový sprchový kout a chytří pomocníci ve Vaší koupelně

Pořizujete-li si nový sprchový kout, jistě Vás zajímá i jeho bezproblémová údržba. Nechcete přece trávit ve své koupelně hodiny úklidem sprchového koutu!

Na údržbu sprchového koutu je třeba se zaměřit již při jeho výběru. Obecně platí, že pokud si vyberete sprchový kout s plastickými vzory či pískováním, tak se jednotlivé kapičky částečně ztratí. Čiré sklo je však nejpoužívanější a působí elegantnějším dojmem.

Žádné sklo není úplně hladké, v pórech skla se usazují nečistoty, respektive minerální látky, které obsahuje voda. Pokud máte doma tvrdou vodu, jistě to znáte.
Společnost SanSwiss vyrábí sprchové kouty s praktickou antiplakovou úpravou skla AQUAPERLE. Touto úpravou jsou vybavena všechna skla SanSwiss. Vnitřní strana skla je obalena „filmem“, který ochrání sklo před vodním kamenem. (Na skle bez této úpravy stéká voda po celé ploše. Vodní kámen se při odpařování vody usadí v pórech skla a zastavuje stékání, což v každém případě znamená problémy při úklidu). Antiplaková úprava AQUAPERLE snižuje usazování nečistot a vodního kamene. Vodní kapky stékají ze skla dolů a neusazují se na něm, tedy až na několik málo kapek, které lze jednoduše setřít praktickou stěrkou. V nabídce společnosti SanSwiss naleznete i praktické stěrky s ergonomickou rukojetí pro rychlé setření zaschlých kapek.

Při vývoji svých sprchových zástěn se společnost SanSwiss zaměřuje na praktické vychytávky pro snadné čištění jako například chromované panty, které jsou na vnitřní straně skla zapuštěny (řada MELIA, PUR, ESCURA, SWING-LINE F) a možnost odklopení dveří (řada PUR LIGHT S, TOP-LINE). Nesmíme zapomenout ani na vaničky. U sprchových vaniček ILA je dvoukomorový sifon umožňující snadné a rychlé vrchní čištění. Vlastnosti materiálu vaničky a jejího povrchu (kompozitní litý mramor na povrchu opatřený speciální povrchovou úpravou Gelcoat z polyesterové pryskyřice), který přichází do styku s vodou, umožňují čistitelnost vaničky nejméně 20 let. Povrch vaničky je dokonale hladký, nenasákavý a bez nepřístupných rohů, které by zhoršovaly čistitelnost.

Sprchový kout MELIA s čirým sklem - opatřeným antiplakovou úpravou AQUAPERLE
Sprchový kout MELIA s čirým sklem - opatřeným antiplakovou úpravou AQUAPERLE

RONAL Bathrooms s.r.o.
logo RONAL Bathrooms s.r.o.

Společnost SanSwiss, přední výrobce sprchových koutů, se rozrůstá. Od dubna 2024 se představuje jako RONAL Bathrooms - dodavatel kvalitních wellness produktů a italského koupelnového nábytku. RONAL Bathrooms se vyvíjí a stává poskytovatelem komplexních ...

 
 
Reklama