Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lisování silnostěnných ocelových trubek o rozměrech až 4 palce

Lisovací technikou lze při spojování silnostěnných ocelových trubek velkých rozměrů uspořit čas ve srovnání se svařováním až o 80 %.

Pomocí systému Megapress S XL od společnosti Viega je možno spojovat ocelové trubky až do rozměru 4 palce - trvá to jen několik sekund.

Pomocí systému na spojování trubek Megapress S XL od společnosti Viega lze lisováním spojovat silnostěnné ocelové trubky o rozměrech ⅜ až 2 palce. Díky nově zavedenému sortimentu spojek XL je možno systém Megapress S XL používat i ve velkých provozech. Pro tyto účely společnost Viega vyvinula nástavec Press Booster. Nasazením tohoto nástavce na nářadí Pressgun je nyní nově možno lisovat i rozměry 2 ½, 3 a 4 palce - zalisování trvá jen několik málo sekund.

Při instalaci potrubí se silnostěnné ocelové trubky podle DIN EN 10255, DIN EN 10220/10216-1 a DIN EN 10220/10217-1 stále ještě často spojují svařováním, někdy se trubky k sobě sešroubovávají nebo se spojují potrubními spojkami. Díky firmě Viega se nyní i zde stále častěji prosazuje technologie lisování za studena. Pomocí systému pro spojování trubek Megapress S XL je možno snadno lisovat i silnostěnné ocelové trubky s hrubým povrchem až do rozměru 2 palce. Během několika sekund se bez otevřeného ohně a tím i bez rizika požáru vytvoří bezpečné, spolehlivé a těsné trubkové spojení, které je možno plně zatížit bezprostředně po zalisování. Díky rozšíření systému o sortiment Megapress S XL je možno tuto technologii nyní využívat i pro silnostěnné ocelové trubky o rozměrech 2 ½, 3 a 4 palce.

Spojování lisováním je až o 80 % rychlejší než svařování
Lisování spojek Megapress S XL se provádí pomocí nástavce Press Booster, který je možno nasadit na všechny nástroje společnosti Viega, od Typ 2 až do Pressgun 5. Nástavec dokáže zvětšit sílu lisu a během pár sekund vytvoří pevné a bezpečné spojení. V závislosti na rozměru lze touto metodou oproti svařování ušetřit až 80 % času.

Lisování silnostěnných ocelových trubek o rozměrech až 4 palce

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama