Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuální otázky vodohospodářské, polutanty moderní doby

Zveme vás na konferenci o znečišťujících odpaních látkách z použitých léčiv a drogistického zboží, souhrnně označovaných jako PPCP, které po použití končí v odpadních vodách a na ČOV. Využijte do 10. 10.2017 snížené vstupné.

Poslední dobou zjišťujeme, kam až pronikají znečišťující odpaní látky z použitých léčiv a drogistického zboží. Díky médiím se do popředí zájmu dostaly tyto látky souhrnně označované jako PPCP, které po použití končí v odpadních vodách a na čistírnách odpadních vod. Některé odstanit umíme, jiné se však ve vodě nerozkládají a s vodou se dostávají do těl rostlin i živočichů.

Dnes je přítomnost těchto látek nebo jejich metabolitů zjištěna ve všech větších tocích. Tedy i v těch, z nichž odebíráme surovou vodu pro úpravu vody pitné. Polutanty se zde vyskytují zatím v nepatrném množství, ale protože jsou to často látky velmi stálé, jejich koncentrace v životním prostředí neustále narůstá a je otázkou, co mohou způsobit v budoucnu.

Kontaminace životního prostředí tímto typem polutantů je závažným problémem všech vyspělých států a je třeba o ní otevřeně hovořit a přijímat odpovídající opatření.

Aktuální otázky vodohospodářské, polutanty moderní doby

 
 
Reklama