Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hospodaření s dešťovou vodou

Pokud chceme obnovit hladinu spodní vody na území ČR, tak se musíme naučit hospodařit s dešťovou vodou na svých pozemcích.

Všechny nás dnes trápí neobvykle vrtkavé počasí, způsobené pravděpodobně globálními změnami: na jedné straně intenzívní lijáky a bleskové záplavy, na druhé straně dlouhá období sucha a vysokých teplot.

Vsakovací box systému Raineo nás zbaví přebytečné vody, umožní její zadržení a zabrání jejímu znečištění. Zachycená voda může být použita pro sanitární účely nebo k zavlažování. Bez ohledu na způsob využití se STORMBOX od Pipelife dokáže o tuto cennou surovinu po celá desetiletí dobře starat.

Stormbox je otevřený stavebnicový systém, z něhož lze jednoduše vytvořit libovolně velký podzemní prostor pro zadrženou vodu. Díky jednoduché konstrukci a systému spojování lze jeho stavební jednotky poskládat jako cihly, takže instalace podzemní nádrže je velmi rychlá. Vytvoří se tak staticky velmi odolná konstrukce, vzdorující i velkému svislému a bočnímu zatížení; při správné instalaci jsou boxy pojízdné i těžkou dopravou.

Vsakovací systémy, doplňují sortiment Pipelife pro bezpečné zadržení vody. Aby se systém mohl přizpůsobit podmínkám konkrétního státu, nabízí. Raineo® následující možnosti:

  • Infiltrace (odvodnění, prevence bleskových povodní, regulace hladiny podzemní vody)
  • Zadržování vody a její kontrolované vypouštění
  • Opětovné využití vody (čištění pro lidskou potřebu nebo pro závlahy)
  • Akumulace vody (pro budoucí použití)


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 
Reklama