Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na jedné straně FV panely, na druhé běžný elektrický bojler a mezi tím SOLAR KERBEROS

Přijďte si prohlédnout všechny funkce systému SOLAR KERBEROS. Zveme vás na Intersolar do Mnichova, kde budeme vystavovat od 31.5 do 2.6.2017, číslo haly B3/273.

SOLAR KERBEROS je řídicí jednotka pro fotovoltaický ohřev vody. Na začátku celého systému jsou fotovoltaické panely, na konci je váš běžný elektrický bojler, a mezi tím je SOLAR KERBEROS, který řídí vše tak, abyste vždy měli dostatek teplé vody, a aby pro její ohřátí využil v co největší míře elektřiny ze Slunce. Její přebytky pak umí použít například pro dobíjení akumulátorů, nedostatky naopak dokáže pokrýt elektřinou z rozvodné sítě.

SOLAR KERBEROS ale myslí i na to, že Slunce nesvítí stále stejně silně. Proto sleduje takzvaný bod maximálního výkonu fotovoltaického systému (této technologii se říká MPPT, z anglického Maximum Power Point Tracking), což je způsob, jak zpracovávat proud a napětí z fotovoltaických panelů podle intenzity slunečního svitu tak, aby byl výkon panelů neustále maximalizován.

Je to tak: žádné kolektory, žádné trubky, žádný výměník tepla, oběhová čerpadla, speciální teplonosná kapalina a nutnost časté údržby! Jen fotovoltaický panel, elektrický kabel, řídicí jednotka a úplně obyčejný elektrický bojler.


 
 
Reklama